POLICAJCI PLAKALI

MASAKR U AURORI Stravični detalji sa suđenja: 'Žrtve su vrištale, krv je tekla u potocima, a Holmes se smijao'

 HO / ARAPAHOE COUNTY SHERIFF'S OFFICE / AFP

Na suđenju za masakr u Aurori koji se dogodio 20. srpnja prošle godine, policajci koji su prvi došli na mjesto pucnjave i uhitili ubojicu Jamesa Holmesa opisivali su zastrašujuće scene.

Policajac Justin Grizle u kino je došao nakon što je Holmes uhićen, i pridržavao mu je noge kako ne bi pobjegao. Tada ga je pitao postoji li drugi ubojica.

- Holmes me samo pogledao i samozadovoljno se nasmijao - kazao je.

Policajac Grizzle zagrcnuo se u suzama dok je u sudnici prepričavao trenutak kad je utrčao u zgradu prekrivenu krvlju. - Tijela su ležala bez svijesti, a mobiteli su neprestano zvonili. Oči su mi zasuzile zbog suzavca, a ljudi su puzali kako bi izašli van.

Čuo je vrištanje žrtava koje su zapomagale i molile za pomoć. Šestero ih je prevezao do bolnice, a dok im je govorio da izdrže, da ne umru, u automobilu je iz njih curila 'krv u potocima'.

- Ozljede su bile strašne. Nakon onoga što sam vidio u kinu, nisam želio da itko više umre. Čovjek kojeg sam vozio do bolnice vrištao je 'Je li moja žena živa?', drugi je vikao 'Gdje je moja kćer?' i pokušavao izaći iz auta.

Drugi policajac, Matthew Ingui, opisujući mjesto zločina kazao je: - Prvo sam ugledao tijela, zatim cipele, krvave rupčiće, krv i kokice posvuda.

Policajac Jason Oviatt kazao je kako je na putu prema kinu naišao na ljude koji su krvarili na uglu ulice, a za njima se protezao krvavi trag sve do kina.

Vidio je, kaže, Holmesa da nosi gas masku, kacigu i oklop od glave do nožnih prstiju. - Stajao je pokraj bijelog automobila, a vozačeva vrata su bila otvorena. Mislio sam na prvu da je policajac. Kad sam se približio, shvatio sam da sam bio u krivu. Kazao sam mu da legne na pod, a onda vidio sačmaricu na krovu automobila. Smrdio je, a zjenice su mu bile ogromne. Izgledao je dezorijentirano, a mišići su mu bili opušteni - kazao je Oviatt i potom identificirao Holmesa, koji je sjedio 15 mjesta dalje u sudnici, kao muškarca kojeg je tada uhitio.

Holmes je šutio i zurio u policajca. Nije pokazivao nikakve emocije.

Karte za najnovijeg filma o Batmanu "Vitez tame: Povratak" Holmes je kupio 8. srpnja, tri tjedna prije prve projekcije filma, kada je počinio masakr , kazali su u sudnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 21:05