POKRENUTA ISTRAGA

Masovno trovanje na božićnoj večeri čuvene francuske kompanije: Više od 700 zaposlenika povraćalo, imaju i proljev

U tijeku je istraga kako bi se identificirao izvor masovnog trovanja hranom na božićnoj večeri

Ilustracija

 Magdalena Bujak/Alamy/Alamy/Profimedia

Više od 700 zaposlenika u Airbus Atlanticu u zapadnoj Francuskoj navodno se razboljelo nakon što su konzumirali božićnu večeru tvrtke, prema podacima tamošnjih zdravstvenih vlasti. Radnici zrakoplovne tvrtke požalili su se na povraćanje i proljev, navodi zdravstvena agencija ARS.

Konkretne stavke jelovnika koje su dovele do nesretnog događaja tijekom božićne večere ostaju nepoznate, navodi BBC News.

Airbus Atlantic, podružnica najvećeg svjetskog proizvođača zrakoplova, Airbusa, zapošljava 15.000 ljudi u pet zemalja. Zdravstvena agencija ARS, iako nije precizirala koje su točno namirnice na ovoj večeri uzrokovale bolest, uočila je kliničke znakove povraćanja i proljeva kod oboljelih osoba.

U razgovoru s novinskom agencijom AFP organizacija je otkrila da je u tijeku istraga kako bi se identificirao izvor masovnog trovanja hranom. Airbus grupa, s radnom snagom od 134.000 ljudi, uključena je u pružanje proizvoda i usluga u raznim industrijama.

Ovaj incident uslijedio je nakon zasebnog slučaja ranije ove godine u Francuskoj, gdje su se pojedinci razboljeli, a grčki državljanin umro od posljedica trovanja zaraženom hranom u restoranu u Bordeauxu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:55