NOVA MODA

METALIK SIVA VIŠE NIJE HIT Znate li za kojom bojom automobila su sad svi ludi?

Metalik siva više nije najomiljenija boja automobila . Nakon deset godina masovnog biranja “srebrnih” automobila, opet smo poludjeli za bijelima.

Najveći svjetski proizvođač boja za automobile PPG Industries objavio je da je autoindustrija ove godine tražila bijelu boju za čak četvrtinu automobila, a metalik siva i crna pokrile su svaka 18 posto. Pretpostavljaju da je bijelu opet popularizirao Apple, sa svojim bijelim dućanima i elegantnim bijelim uređajima pa je ta boja opet postala simbol visoke tehnologije.

Drugi faktor, kaže direktorica za stiliziranje boja za automobile u PPG-u Jane Harrington, jest činjenica da je izbor različitih nijansi i tekstura danas puno veći nego ranije, pa ono što se statistički zove bijelom obuhvaća svašta, od krem boja do bisernog sjaja.

Automobilska industrija upravo skautira boje koje će biti najpopularnije 2016. i 2017 i Harringon predviđa da će nova moda biti boje dragulja, naročito bogate nijanske zelene i duboke nijanse ljubičaste i purpurne, ali moglo bi se dogoditi i da se u velikom stilu nakon mnogo godina vrate mat sivi i smeđi automobili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:53