DUBINE OCEANA

MISTERIJ NESTALOG AVIONA Tražili malezijski Boeing, na dnu oceana uočili objekt sličan ostacima zrakoplova, a onda shvatili o čemu je riječ

 Australian Transport Safety Bureau

Tim koji pretražuje zabačene dijelove Indijskog oceana u potrazi za nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa s leta MH370 došao je do važnog otkrića, ali koje nema veze s njihovom misijom, prenosi britanski Telegraph .

Istraživači su na dubini od oko 6400 metara našli olupinu broda iz 19. stoljeća - naime, iz velike daljine veliki metalni objekt na dnu oceana izgledao je slično ostacima zrakoplova. O pronađenom brodu nije mnogo toga poznato, osim da je vjerojatno riječ o teretnjaku.

Do otkrića je tim došao pomoću sonara, ali ih sam pronalazak nije posebno usrećio.

- U nedostatku novih, pouzdanih informacija koje bi mogle pomoći u otkrivanju lokacije nestalog zrakoplova, vlasti su odlučile da na ovom području više neće biti daljnje potrage - poručili su iz australskog Zajedničkog centra za koordinaciju agencija, koji nadzire međunarodnu potragu za ostacima Boeinga na letu MH370.

Australian Transport Safety Bureau

Podsjetimo, zrakoplov Malaysia Airlinesa nestao je u ožujku 2014. na letu prema Kuala Lumpuru, a u njemu se nalazilo 239 ljudi. Prošlog srpnja dio krila s nestalog zrakoplova pronađen je na otoku Reunionu, no taj pronalazak nije doveo do novog napretka u potrazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:49