IMA NOVOG PARTNERA

'MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ JE UMRO, FALI MI NETKO S KIM BIH IŠAO NA PECANJE...' Usamljeni penzioner uputio dirljiv apel, uslijedila je avantura života

Ray Johnstone i Mati Batsinilas
 Mati Batsinilas / Facebook

Prije dva tjedna jedan vremešni Australac, 75-godišnji Ray Johnstone, odlučio je preko interneta pronaći novog pajdaša s kojim će ići u ribolov, nakon što mu je to predložila njegovateljica, piše BBC.

Budući da je njegov stari prijatelj s pecanja preminuo, Ray se osjetio usamljenim, bez ikoga da podijeli njegovu strast prema "ribičiji". Stoga je u kratkom statusu napisao:

- Moje ime je Ray Johnstone i ja sam udovac i penzioner koji traži prijatelja za pecanje. Moj prijašnji prijatelj s kojim sam išao na pecanje je preminuo. Imam svu potrebnu opremu za ribolov, za sve vrste riba, samo mi treba prijatelj za pecanje u sličnoj poziciji kao što je i moja. Spreman sam podijeliti sve troškove goriva za brodicu i mamce, stoga kako imate brodicu javite mi se. Ako i nemate, javite se svejedno, pecat ćemo s obale - stoji u Rayevoj poruci.

Njegov status uskoro je postao viralan (podijelilo ga je 115 000 ljudi) i javilo mu se mnogo strastvenih ribolovaca, ali najveći interes pokazao je 22-godišnji drvodjelja Mati Batsinilas iz Brisbanea. To što je Ray stariji 53 godine i što živi 1600 kilometara dalje u Južnoj Australiji, Matiju nije predstavljalo problem.

Mati Batsinilas / Facebook
Ray Johnstone i Mati Batsinilas

Nije tratio vremena, nego je bez razmišljanja Rayu platio avionsku kartu da doleti do Brisbanea, a potom su njih dvojica brodicom otišli u ribolov uz obalu Queenslanda. I nije da su samo pijuckali pivo i ćaskali, nego su se vratili i s 80 centimetara dugom ribom (Australci tu vrstu zovu Mulloway fish) koju je upecao upravo vitalni gospodin Ray.

- Bio je to vrlo dobar dan - rekao je Ray za lokalne medije nakon prvog dana pecanja dok je Mati primijetio kako je to za Raya bila prava avantura.

Uostalom, kako je pasionirani penzioner-ribič rekao za BBC, on želi izaći na svježi zrak, da ne "završi kao biljka kao neki stari ljudi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:44