TRAGIČAN KRAJ

‘Moj otac je mrtav jer nije mogao do liječnika! Rekli su mu da igra sudoku, možda mu pomogne...‘

‘Nisu mu ponudili nikakvo rješenje, savjet ili podršku, nisu čak ni nikakve testove napravili...‘

Ilustracija

 John Cole/Sciencephoto/Profimedia/

Umirovljeni staklar Alan Hunter (72) oduzeo si je život nakon razvijanja ozbiljne anksioznosti i depresije, neposredno prije toga, liječnici su mu savjetovali da isproba rješavanje sudoku zagonetki za podizanje raspoloženja jer nije bilo dostupnih psihijatara za ljude njegove dobi, prenosi Daily Mail.

Claire Parker, Hunterova kći, na saslušanju u Norwichu govorila je o svojoj frustraciji zbog tretmana koji je njen otac primio. - Nisu mu ponudili nikakvo rješenje, savjet ili podršku, nisu čak ni nikakve testove napravili. Jedino čega se sjećam je da su mu savjetovali da isproba sudoku tijekom jedne od epizoda depresije, rekla je Parker.

Hunter je 2012. godine ostao bez supruge nakon što joj je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, no njegovo mentalno stanje pogoršalo se tek 2019., kad je i stavljen na antidepresive. Otac dvoje djece dva puta se pokušao ubiti prije nego li je pronađen mrtav u svom domu u listopadu 2020.

U razdoblju prije smrti, Hunter je upućen na liječenje u bolnice Northgate i Hellesdon. Tijekom jednog sastanka, obitelji je rečeno da nema psihijatara koji bi mogli pomoći nekome njegovih godina. Claire je rekla da se često osjećala kao da je ona ta koja upravlja krizom mentalnog zdravlja svog oca.

Sue Jones, bivša voditeljica tima za mentalno zdravlje koji se bavio Hunterom, rekla je da se umirovljenik konzultirao s liječnikom specijaliziranim za skrb osoba starijih od 70 godina. Rekla je da je obitelj izrazila zabrinutost i tražila drugo mišljenje, ali nije bilo dostupnih liječnika s vještinama za rad sa starijim osobama.

Viša medicinska sestra za mentalno zdravlje, Kathryn Wyer, rekla je da je razgovarala s Claire nakon očevog pokušaja samoubojstva kad je saznala da su se dvije sestre borile oko skrbi oko oca. Dodala je da je znala da Hunter uzima lijekove koji možda nisu djelovali, ali je smatrala da je siguran sa svojom kćeri i da nije postojao ikakav rizik.

Istraga se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:31