PRIJETI IM DO 15 GODINA ZATVORA

MONSTRUM KOJI JE NASMRT PRETUKAO MLADIĆA I TO UŽIVO PRENOSIO NA FACEBOOKU, U SUDNICI OPRAVDAO RIJEČIMA 'Žao mi je, bio sam pod utjecajem alkohola'

 Hanza Media/Facebook

Dan nakon što su ga dvojica mladića u blizini Krškog brutalno pretukli, 26-godišnji Andrej C. umro je u bolnici. Monstruozan čin koji je zgrozio regiju jedan od napadača uživo je prenosio na Facebooku, a jedan 232.000 korisnika koji su pogledali 23-minutnu snimku, prijavio je sve policiji.

Aleš O. (20) i Martin K. (29) su privedeni, te im je određen istražni zatvor, a prijeti im do 15 godina zatvora.

Tužiteljica Mateja Roguljič rekla je kako se jedan od njih kazao kako mu je žao i da je bio pod utjecajem akohola. Na ostala pitanja nije htio odgovarati, pa ne znaju koji je bio motiv ubojstva. Drugi osumnjičeni se branio šutnjom, piše 24.ur.

Andreja su pronašli u noći na ponedjeljak na livadi u blizini naselja Podbočje kod Krškog u dubokoj nesvijesti, krvavog, pothlađenog te s teškim ozljedama glave i tijela. Hitno su ga prebacili u bolnicu, najprije u Novo Mesto, a onda u Ljubljanu gdje je umro.

Motivi zločina još se istražuju, ali poznato je da su se žrtva i počinitelji poznavali. Navodno je među njima uzbila svađa, najprije je došlo do psovki, a onda i nekontroliranog nasilja, čemu je kumovao i alkohol.

Pretučeni mladić je prema riječima mještana posljednjih mjeseci živio s napadačima, a zločin se navodno dogodio u dvorištu kuće jednog od napadača.

Majka osumnjičenog Aleša O. za Slovenske novice kazala je kako je žrtvu dva put vidjela i kako joj je žao mladića.

- Što su imali, nemam pojma, to samo oni znaju - kratko je kazala i dodala da je njezin sin vječno 'visio' a Facebooku i radio gluposti.

- Netko mu je stao na žulju, a nasilje ne podupirem. Što je skuhao, to je i pojeo. Daš im sve, a pameti nigdje - poručila je.

Inače, kada je Aleš imao 17 godina, majka ga je u zadnji čas izvukla iz kuće koju je zahvatio požar i spasila mu život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:32