OSUĐEN NA 20 GODINA

Monstrum trgovao djecom iz Nigerije: Silovao ih, podvrgavao voodoo ritualima i tjerao na prostituciju!

Djevojčicama je rekao da će umrijeti ako budu bježale

LONDON - Trgovac ljudima, porijeklom iz Nigerije, jučer je u Londonu osuđen na 20 godina zatvora.

Osezua Osolase, 42-godišnji muškarac iz Nigerije, otimao je siročad iz te zemlje, podrgavao ih voodoo ritualima te ih je potom seksualno zlostavljao i prisiljavao ih na prostituciju.

Osolase je bio dio međunarodnog lanca trgovaca ljudima, a nad svojim je žrtvama koristio magijske rituale zvane 'juju' te ih je tako držao pod kontrolom.

Djevojčicama je rekao kako nikada neće moći ostati trudne ili da će umrijeti ako pokušaju pobjeći.

Svoje je žrtve dovodio u Veliku Britaniju gdje je vodio pristojan obiteljski život u kući u Gravesendu u Kentu. No, tamo se odvijala prava drama i teško zamislivi zločini.

'Vi ste arogantna i zlobna osoba i u potpunosti ste lišeni suosjećanja za svoje žrtve', rekao je sudac Adele Williams Osolaseu.

'Sudjelovali ste u najužasnijoj eksploataciji, jadu i degradaciji djece. Osuđeni ste, uz jasne i neoborive dokaze, da ste u Veliku Britaniju doveli dvije djevojčice. Kada su stigle rekli ste im da će raditi kao prostituke. Bile su prestravljene i nikome nisu govorile što im se događa. Ove se optužbe odnose na još tri djevojčice stare 14, 16 i 17 godina. Jedna je silovana, a sve tri su teško ozljeđene u ritualima koje ste sprovodili', kazao je sudac u obrazloženje presude.

Svojoj najmlađoj žrtvi Osolase je britvicom prerezao prsa, a potom je otvorenu ranu posuo crnim prahom.

Istražitelji su utvrdili kako je prokrijumčario najmanje 28 žrtava iz i u Veliku Britaniju u razdoblju od 14 mjeseci te je tako zaradio 1.5 millijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:51