TEORIJE ZAVJERE

Musk uvjeren da su piramide sagradili vanzemaljci, Egipćani: Dođite i uvjerite se u suprotno

‘Pozivam Muska da dođe u Egipat i sam se uvjeri u to tko je gradio velike faraonske grobnice‘
Piramide u Gizi i Elon Musk
 Anton Aleksenko/Panthermedia /Profimedia

Egipat je službeno pozvao je milijardera Elona Muska da posjeti njihovu zemlju i uvjeri se da slavne piramide nisu izgradili vanzemaljci, piše BBC.

Gazda SpaceX-a nedavno je na Twitteru objavio nešto što bi se moglo protumačiti kao podrška raširenoj teoriji zavjere da su vanzemaljci nekako bili uključeni u kolosalni građevinski poduhvat izgradnje piramida.

No, egipatska ministrica međunarodne suradnje ipak nije sklona prepustiti vanzemaljcima sve zasluge te kaže kako bi posjet grobnicama svakoga uvjerio da su piramide gradili ljudi. One su definitivan dokaz, kažu stručnjaci, da su veličanstvene strukture doista izgradili drevni Egipćani.

U petak je tehnološki tajkun na svojem Twitter profilu objavio: 'Vanzemaljci su očito izgradili piramide', a taj je njegov tvit ubrzo podijeljen više od 84.000 puta.

Egipatska ministrica međunarodne suradnje, Rania al-Mashat, odgovorila mu je također na Twitteru i dala mu do znanja da se divi njegovu radu.

No, pozvala ga je i da dođe u Egipat i sam se uvjeri u to tko je gradio velike faraonske grobnice.

Čuveni egipatski arheolog, Zahi Hawass, također je odgovorio Musku objavivši kratki video na arapskom te kazao da je Muskov argument 'potpuna halucinacija'.

- Pronašao sam grobnice graditelja piramida u kojima je zapisano da su piramide gradili slobodni Egipćani, ne robovi, kazao je Hawass.

Musk je kasnije objavio još jedan tvit s linkom na BBC History o životima graditelja piramida te napisao: - Ovaj link pruža razuman sažetak o tome kako su piramide izgrađene.

Inače, u Egiptu postoje ostaci više od stotinu piramida, no najpoznatije su one u Gizi od kojih je najveća, Keopsova, visoka čak 137 metara. Piramide su zapravo grobnice egipatskih vladara, faraona.

Musk je inače poznat po svojim ponekad smušenim objavama na Twitteru. Jednom je tako rekao CNBC-u: - Twitter je ratna zona. A ako netko odluči uskočiti u ratnu zonu, onda je kao: 'U redu, u areni si. A sad kreni!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:25