MUČNI SLUČAJ

Na benzinskoj je tražio posao, rugali su mu se. Zbog toga je počinio samoubojstvo, radnik koji ga je snimao optužen

Kad je oštećeni od svojih poznanika doznao da je navedena snimka objavljena na društvenim mrežama, isti je doživio veliku duševnu bol

Mladen Dulić

 Screenshot/FACEBOOK

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv radnika benzinske crpke Veljka Trišića (45) iz Laktaša koji je snimao i ismijavao Mladena Dulića (22) iz Laktaša i proširio spornu snimku društvenim mrežama nakon čega je mladić doživio veliku duševnu bol što je rezultiralo samoubojstvom.

Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka podignulo je optužnicu protiv Trišića zbog kaznenog djela zlostavljanje, mučenje te drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Prema navodima iz optužnice od 26. listopada 2022., na benzinskoj crpki u Laktašima, nakon što se oštećeni ispitivao za posao kod optuženoga, koji je bio radnik na spomenutoj crpki, on mu je, svjestan da je oštećeni mlađa osoba bez životnog iskustva i sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uvjeravajući ga kako popunjava prijavu za posao.

- Uključio je kameru na svom mobitelu kako bi zabilježio cijeli postupak popunjavanja navodne prijave za posao te mu postavljao pitanja koja nisu imala veze s poslom samo kako bi ga ismijao te je prema oštećenom postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo - navodi se u optužnici.

Dodaje se kako je kasnije snimku putem Vibera proslijedio svojim kolegama, svjestan da će na takav način povrijediti dostojanstvo oštećenog, što mu je i bila namjera, i da će takav video dospjeti do šire javnosti pa i do oštećenog.

- Kad je oštećeni od svojih poznanika doznao da je navedena snimka objavljena na društvenim mrežama, isti je doživio veliku duševnu bol zbog povrede ličnosti i narušavanja dostojanstva uslijed čega je 28. listopada 2022. godine sebi oduzeo život vješanjem u pomoćnom objektu obiteljske kuće u Laktašima - piše u optužnici.

Ističe se i da je optuženik postupao prema drugome na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i tako počinio kazneno djelo zlostavljanje, mučenje te drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 23:08