STIŽE JOSE

NA KARIBIMA POTVRĐENA SMRT 25 OSOBA Na otocima se masovno pljačka, uveden policijski sat, a uskoro stiže nova katastrofa

 
 REUTERS

Uragan Irma, koji je u subotu pogodio Kubu i kreće prema Floridi, usmrtio je najmanje šest osoba na britanskim prekomorskim područjima gdje se stanovništvo priprema za dolazak novog ciklona, Josea, a prema dosad prikupljenim podacima Irma je usmrtila najmanje 25 osoba na Karibima.

- Potvrđena je smrt pet osoba - na Britanskim Djevičanskim otocima", objavila je lokalna vlast u poruci agenciji AFP .

- Stanovništvo treba pronaći sklonište najkasnije danas poslije podne jer se čeka dolazak uragana Jose koji bi trebao izazvati meteorološke uvjete tropske oluje", priopćila je lokalna vlada.

U tekstu napominje da su suočeni sa sigurnosnim teškoćama, a riječ je o "pljačkama" te su vlasti uvele policijski sat koji je na snazi od 18 sati navečer do 6 ujutro.

Irma je uzela jedan život na otočju Anguilla, a riječ je o starijem čovjeku koji je poginuo u urušavanju svoje kuće", rekla je telefonski za AFP Sherrie Brooks iz lokalne policije.

Irma je "najgori" uragan s kojim se susrela, rekla je Brooks te dodala "Pokušavamo raščistiti najviše što možemo jer za nekoliko sati stiže Jose".

France presse navodi da je uragan Irma, prema podacima vlada karipskih zemalja kojima je prošao, do sada usmrtio 25 osoba: deset na francuskim otocima Sveti Martin i Sveti Bartolomej, šest na britanskim prekomorskim područjima, četiri na Američkim Djevičanskim otocima, dvije u Portoriku i dvije na nizozemskom dijelu otoka Sv. Martin te jednu osobu na Barbudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:53