VIZIJA STARIH GERMANA

NACISTIČKI JURSKI PARK Hitler zbog lova planirao oživljavanje divovskih bikova izumrlih prije čak 9000 godina

Projekt je vodio Hermann Göring, a cilj je bio vratiti divovske bizone u lovišta
 Getty images

Nacisti i njihov vođa Adolf Hitler planirali su “oživiti” prethistorijske europske životinje, izumrle prije 9000 godina, koje bi potom koristili za sportski lov, piše Daily Mail.

Među željenom lovinom našli su se divlji bikovi viši od dva metra u ramenima koji su imali divovske rogove. Na čelu tog projekta bio je Herman Goring, Hitlerova desna ruka, koji je i sam bio strastveni lovac i željan okušati se u borbi protiv pradavnih zvijeri. Ovu informaciju otkrili su autori dokumentarca o Hitleru, pod nazivom Hitlerova Jurska čudovišta.

Autori filma ističu kako je lov na divlje životinje u europskim šumama bio dio nacističke vizije o stvaranju veza s davnim germanskim plemenima i vjerovanju da bi to značilo dodatni kredibilitet među njemačkim narodom. Goring je proučavao drevne tekstove o izumrlim životinjama i crteže na pećinama, a plan mu je bio pariti životinje iz zoološkog vrta i potom ih pustiti u Bjelovjesku šumu, ostatke prašume na području Poljske koja se prije protezala europskom nizinom.

Doktor Toby Thacker, viši predavač sa Sveučilišta u Cardiffu, istaknuo je da je to bio ambiciozan pokušaj nacista da se povežu s povijesti i prikažu da su ‘već dugo tu’.

“Goringu je lov bila jedna od najvećih ljudskih aktivnosti i vjerovao je da bi lov na posebno divlje i snažne životinje donio još bolji okus tom hobiju. Želio je istočnu Europu nanovo nastaniti tim životinjama, a lov na divlje bikove bio bi ultimativni lovački izazov, izjavio je Thacker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 02:41