HAVARIJA U TROPIMA

Nade je sve manje: Nestala umjetnica na putovanju iz snova ostala je zarobljena na Reggae Queenu!?

Nedavno se vidjela s članovima svoje obitelji, a zatim je otputovala na odmor...

Millie Young

 Millie Young Instagram/

Spasilački timovi vjeruju da je nestala britanska umjetnica Millie Young zarobljena u brodu koji se prošlog tjedna prevrnuo u blizini tajlandske obale.

Helikopter i deseci brodova danima su pratili struje oceana oko otoka Surin gdje je potonuo, no nisu našli ništa što bi im pomoglo u potrazi za Young, koja je nestala 23. prosinca dok je bila na avanturističkom putovanju s prijateljima. Naime, radi se o velikom brodu koji je turiste vodio u noćna ronjenja oko idiličnih tropskih otoka.

Daily mail piše da je 16 od 18 putnika i članova posade spašeno. Vjeruje se da je na brodu u trenutku potonuća bila i brodska kuharica Samniang Chaichana (67), a ni ona nije spašena. Njezina kći Sunee Panpeng (43) rekla je da je njezina majka četiri godine radila na brodu.

- Kad su mi rekli da je brod potonuo, odmah sam se zabrinula za majku jer ona ne zna plivati. Molimo se da bude pronađena. Sada čekam čudo, rekla je.

Millie Young je na svom Instagramu prije putovanja objavila kako je provodila dane.

- Nestale osobe su vjerojatno zaglavljene unutar broda. Vjerujemo da nisu uspjeli pobjeći pa ih je voda gurnula. Još uvijek čekamo da se utvrde točna zemljopisna širina i dužina, a kada se to dogodi, ronioci će krenuti u daljnju potragu, priopćili su spasioci.

Pichet Songtan, glasnogovornik Tajlandskog pomorskog zapovjednog centra rekao je da se radi na pronalasku potopljenog broda što je prije moguće. Brod Reggae Queen napustio je kopno u poslijepodnevnim satima 22. prosinca. U njemu je bilo 13 turista i pet članova posade. Brod je morao stati na putu jer su valovi bili prejaki za nastavak putovanja.

Valovi viši od tri metra udarali su o bok broda i prelijevali se u unutrašnjost, a pumpa nije mogla dovoljno brzo ispumpavati vodu. Posada je probudila putnike i organizirala splavi za spašavanje i evakuaciju prije nego što je brod potonuo.

Na Božić je javljeno da je pronađena splav za spašavanje na napuhavanje, 20 nautičkih milja udaljena od mjesta na kojem je brod potonuo. Zapovjednici mornarice su rekli da će se koristiti sonar u potrazi za olupinom Reggae Queena.

- Splav je plutala na valovima više od tri sata. Tada ju je jedan čamac pronašao i spasio jednu skupinu, no vjeruje se da gospođa Young nije uspješno evakuirana sa svojom grupom. Spasioci su kasnije pronašli praznu splav za koju vjeruju da pripada brodu Reggae Queen.

Područje potrage je zatim prošireno, a potraga se nastavlja iako do sada nije bilo rezultata.

image

Millie Young

Millie Young Instagram/
image

Millie Young

Millie Young Instagram/

Daily mail piše da je Millie Young živjela u Tajlandu od 2007. godine, a povremeno je putovala u Ujedinjeno Kraljevstvo. Nedavno se vidjela s članovima svoje obitelji u zračnoj luci u Bangkoku, a zatim je otputovala na odmor koji je trebao biti putovanje iz snova. S prijateljima je rezervirala pet mjesta na brodu Reggae Queen, koji je isplovio 22. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:32