PRONAĐENA NAKON SUICIDA

'NAJGORI SPORTAŠ U POVIJESTI' OSTAVIO TRI OPROŠTAJNA PISMA Sablasnim se riječima obratio zaručnici i kćerki: 'Nemam vremena. Zovu me! Ivan 3:16'

 CJ Gunther/Pool/File Photo / REUTERS

Nekoliko sati prije nego što se bivši igrač američkog nogometa i osuđeni ubojica Aaron Hernandez (27) objesio u svojoj zatvorskoj ćeliji kaznionice Souza-Baranowski, višegodišnji član momčadi New England Patriots napisao je tri oproštajna pisma, piše CNN.

Dijelove tih pisama koja su pronađena u njegovoj ćeliji u svojoj je knjizi "Nepotrebna grubost: O suđenju i posljednjim danima Aarona Hernandeza" objavio njegov posljednji odvjetnik Jose Baez. Hernandez je pisma uputio svojoj kćerki Avielli Jenkins-Hernandez, zaručnici Shayanni Jenkins te samom Baezu.

"Shay, uvijek si bila moja srodna duša i želim ti da voliš život te da znaš da sam uvijek s tobom. Indirektno sam ti rekao što dolazi! Jako te volim i znam da si anđeo. Podijelili smo se u dvoje kako bismo promijenili svijet. Ispričaj moju cijelu priču. Ovo je bio plan Svevišnjeg, ne moj! Reci (Avielle) koliko je volim! Brini se za Jana i Eddieja - oni su moji dečki (bogata si)", napisao je Hernandez svojoj zaručnici.

Baez međutim ističe da je Hernandez na trećoj stranici pisma zvučao kao čovjek koji se pomirio sa svojom sudbinom. "Kao da je na svojim vratima vidio anđela smrti", napisao je Baez.

"NEMAM PUNO VREMENA. ZOVU ME! IVAN 3:16", napisao je Hernandez, koji je u trenutku kada je pronađen u ćeliji na čelu imao napisano "Ivan 3:16". Baez je onda skočio na četvrtu stranicu pisma. "Sve vas jednako volim! Mi smo svi jedni drugi! Nemojte plakati jer sam s vam i nikada nisam! NEMOJTE SE VRATITI ŽIVOTU U KOJEM SE KLANJATE LAŽNIM IDOLIMA o kojima sam vas upozorio. VRIJEME JE!!! Pravi žive vječno", zaključio je Baez pisanje o Hernandezovom prvom pismu.

Baez je pismo Hernandezovoj kćerki Avielli objavio bez komentara. "Avi, tatica te nikada neće napustiti! Ulazim u bezvremenski svijet u kojem mogu u svakom trenutku mogu preuzeti svaki oblik jer sve što se može dogoditi ili se nije još dogodilo vidim odjednom! Nikad me se nemoj bojati, nego me voli s cijelim svojim bićem! Strah je jedino što nas razdvaja! Mi smo jedno drugo - ja/ti - ti/ja - nema razloga za strah, ali što radiš drugome će ti se vratiti!", napisao je Hernandez svojoj kćerki te naveo četiri knjige koje bi, pretpostavlja se, trebala pročitati: "Moć sadašnjeg trenutka" (Eckhart Tolle), "Razgovori s Bogom 1, 2 i 3" (Neale Donald Walsch), "Kod kuće s Bogom" (Neale Donald Walsch) i "Metu Neter, 2. dio" (Anuk Ausar).

Baez je u konačnici objavio i dio pisma koje je Hernandez poslao njemu. "Napisao sam ovo pismo nakon što su me oslobodili krivnje (za ubojstva Daniela Jorgea Correije de Abreua i Safira Teixeire Furtada) i htio sam ljudima čija mi je glazba pomogla u teškim vremenima reći kako su mi pomogli... Osim toga, želim da znaš da me imaš zauvijek na način na koji nikad nećeš razumjeti i vrijeme će pokazati da nisam savršen, ali da su moja ljubav i lojalnost neviđeni! Cijenim tvoj rad, trud i vrijeme i nemoj to zaboraviti... No, nemoj zaboraviti da ću te nalupati ako postaneš prelud... haha! Mogli bismo poslije otići na piće. Šale na stranu, nadam se da su ti sin i ostali ljubljeni dobro", napisao je Hernandez.

"Moram te zamoliti jednu uslugu. Ako imaš kontakte glazbenika poput Kevina Gatesa, Meeka Milla, Ricka Rossa, Jay-Z-ja, Gamea itd. želio bi im poslati pisma kako bi im se zahvalio. Oni su mi pomogli u teškim vremenima. Mislim da je najbolje da to obavimo preko tebe. To je nešto što moram napraviti. Ako je moguće, ako nije, smislite ćemo nešto. Javi mi se, volim te brate. Aaron."

Prema neuropatologinji Ann McKee, Hernandez je patio od ozbiljnog slučaja kronične traumatske encefalopatije. McKee je za CNN rekla da je mozak 27-godišnjeg Hernandeza bio oštećen do te mjere da je djelovao kao da pripada nekome tko je 20 godina stariji.

NBC News piše da je Hernandezova zaručnica u predgovoru knjige navela da nije uočila nikakve znakove da je homoseksualac te da bi ga prihvatila bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju, referirajući se pritom na glasine da je igrač američkog nogometa bio gej. Naime, Hernandezov odvjetnik George Leontire rekao jednom prilikom da je njegov klijent "očito gej" te da je zbog toga jako patio te da se mrzio jer je odrastao u homofobnoj kulturi američkog nogometa. Jedna od Hernandezovih djevojaka iz fakultetskih dana je rekla da je bio zlostavljan kao dijete te da je to dovelo do problema oko njegove seksualnosti.

Jenkins je također rekla da joj je bilo teško kada je doznala koliko je njegov CTE bio ozbiljan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:42