VELIKI PLIJEN

NAJVEĆA PLJAČKA U POVIJESTI DRŽAVE Naoružana banda upala na aerodrom i uzela 37 milijuna kuna

Čileanska policija je kasnije na lokalnoj cesti pronađen izgorjeli automobil, a vjerojatno su ga ostavili pljačkaši. Po cesti su razbacali oštre šiljke kako bi otežali policijsku potjeru
 Getty Images

Skupina naoružanih muškaraca izvela je dosad najveću pljačku u povijesti Čilea, otuđivši najmanje 5,2 milijuna eura (oko 37 milijuna kuna) iz blindiranog vozila u zračnoj luci Santiago.

Osmorica maskiranih i naoružanih muškaraca, glumeći djelatnike zračne luke, ušli su u područje za prtljagu nekoliko minuta prije 6 sati ujutro. Zaprijetili su zaštitarima američke tvrtke Brink, koji su upravo planirali novac utovariti na zrakoplov.

Kada su oteli novac, napadači su pobjegli u dvama automobilima, svaki u drugom smjeru.

Jedan je krenuo autocestom prema Valparaisu, a drugi lokalnom cestom. Pljačkaši su po putu razbacali oštre šiljke kako bi otežali policijsku potjeru.

Policija je kasnije na lokalnoj cesti pronađen izgorjeli automobil, za koji se vjeruje da je pripadao pljačkašima.

- Preliminarna istraga pokazuje da opljačkana svota prelazi 5,2 milijuna eura, ali točan iznos još uvijek ne znamo, rekao je novinarima tužitelj Luis Pablo Cortes.

Brinkov kamion s novcem bio je namijenjen bankama i rudarskim tvrtkama u sjevernom Čileu, javljaju lokalni mediji.

U sličnoj pljački koja se dogodila 2006. godine šestorica napadača oteli su također Brinkov kamion i otuđili više od milijun eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 11:01