DRAMA NA OTOKU

Nakon 50 dana pronađena aristokratkinja i osuđeni silovatelj, ali bebi nema ni traga!

Policija Sussexa rekla je da su prolaznici u ponedjeljak oko 21.30 sati uočili par u Brightonu

Mark Gordon i Constance Marten

 Metropolitan Police// SWNS/Profimedia

Constance Marten i Mark Gordon koji su početkom siječnja nestali sa svojim novorođenčem, uhićeni su i nalaze se u pritvoru, ali dijete još uvijek nije pronađeno, prenosi Sky News.

Policija Sussexa rekla je da su prolaznici u ponedjeljak oko 21.30 sati uočili par u Brightonu. Ubrzo nakon toga su uhićeni, ali bez djeteta za kojim se na tom području trenutno odvija hitna potraga.

Njihov nestanak prijavljen je nakon što im se 5. siječnja automobil pokvario u blizini križanja M61, blizu Boltona.

Tijekom sljedećih nekoliko dana viđeni su na brojnim mjestima, uključujući Liverpool, Essex, južni London i istočni Sussex.

Vlasti su ranije vjerovale da je par spavao u plavom šatoru i izbjegavao policiju tako što su stalno mijenjali svoju lokaciju i držali lica pokrivena dok su prolazili pored nadzornih kamera.

image

Mark Gordon i Constance Marten

U danima nakon što su nestali, detektiv Lewis Basford rekao je da je beba u središtu istrage i da zabrinutost za djetetovu dobrobit raste iz dana u dan.

- Nadamo se da je beba živa, rekao je Basford.

Par je živio u potpunosti izoliran otkako su se upoznali 2016. godina, nakon čega je Constance prekinula svaki kontakt sa svojim prijateljima i obitelji.

Policija je već na početku istrage bila zabrinuta jer novorođenče, kao ni Constance nisu primili liječničku pomoć od rođenja djeteta.

Constance Marten potječe iz aristokratske obitelji koja je povezana s kraljevskom obitelji. Njeno obiteljsko imanje u Dorsetu vrijedno je 100 milijuna funti uključujući vilu, četiri seoske kuće, kriket klub i jezero.

Njen partner Mark Gordon inače je registrirani seksualni prijestupnik, a sa samo 14 godina silovao je susjedu, prijeteći joj vrtnim škarama i kuhinjskim nožem.

image

Slika Marka Gordona u zatvoru

Florida Department Of Law Enforcement/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Florida Department Of Law Enforcement/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Šest tjedana proveo je u bijegu, tijekom kojih je provalio u jednu kuću i udario muškarca lopatom po glavi, a zatim pobjegao. Kasnije je policiji priznao sve napade, a sud mu je izrekao kaznu od 20 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:07