LIJEPE ŽENE I NOGOMET

NAMJERAVATE S VATRENIMA DO BRAZILA? Saznajte kako je najpovoljnije putovati na Svjetsko prvenstvo

Nakon što prođe službeni ždrijeb 6. prosinca (tko će gdje i s kim igrati u Brazilu) očekuje se i da će više agencija ponuditi programe za Brazil
A Beija Flor samba school dancer performs while on a float at the Sambadrome during carnival celebrations in Rio de Janeiro, Brazil, early Tuesday March 8, 2011. (AP Photo/Felipe Dana)

ZAGREB - Prve informacije iz turističkih agencija o cijenama aranžmana za putovanje i boravak u nekom od 12 brazilskih gradova, u kojima će se iduće godine od sredine lipnja do sredine srpnja igrati nogometne utakmice u sklopu Svjetskog prvenstva, govore da se trenutno cijene u prosjeku kreću od oko četiri i pol do pet i pol tisuća eura po osobi za deset ili više dana boravka i to s polascima iz Zagreba, a s obzirom da se cijene za Brazil mijenjaju iz dana u dan svi se slažu da će ono što vrijedi danas već sutra biti znatno skuplje.

Razlog tome je što iz dana u dan globalno raste potražnja za putovanjima u Brazil i smještajem u njihovim hotelima i drugim objektima tijekom svjetskog nogometnog prvenstva, a iz Omega Grupe napominju i da preko svojih 'kanala' doznaju i da je zakupljenost smještaja u hotelima u Brazilu već sada viša od 80 posto.

Tako je u Rio de Janeiru, Sao Paolu, Braziliji i drugim gradovima koji će biti domaćini nogometnih utakmica, a u svim gradovima postoji i veliki raspon cijena između pojedinih hotela, od primjerice sto eura do i četiri tisuće eura po noćenju i osobi.

OVE ZVIJEZDE NE IDU U BRAZIL Svijet neće gledati majstorije Lewandowskog, Ibre, Hamšika i Balea

Nakon što prođe službeni ždrijeb 6. prosinca (tko će gdje i s kim igrati u Brazilu) očekuje se i da će više agencija ponuditi programe za Brazil, pa tako najavljuju i iz Atlasa, jednog od hrvatskih i regionalno najvećih touroperatora, iz kojeg kažu da i inače bilježe relativno dobar odaziv na programe za Južnu Ameriku te da su to većinom ture koje u dva do tri tjedna obiđu više zemalja.

Baš danas im, kako kažu, odlazi turistička grupa od 20 osoba na turu Peru-Bolivija-Argentina-Brazil koja za 16 dana s noćenjima u dobrim hotelima, brojnim izletima i drugim sadržajima po osobi u ovom trenutku košta oko 40 tisuća kuna (s uključenim avio prijevozom, taksama i drugim).

Prije mjesec dana sa slične im se ture vratilo 50-ak putnika od kojih su doznali da se dosta hotela i drugog smještaja po Brazilu uređuje, obnavlja i priprema, te u Atlasu očekuju da će se sadašnje cijene do proljeća iduće godine za Brazil udvostručiti.

Kao što je bilo za prijašnjih svjetskih nogometnih prvenstava tako i za ono predstojeće najveći interes za programe očekuju od korporativnih klijenata.

Napominju i da cijene trenutno i ne mogu biti manje jer je Brazil, kad su u pitanju bolji hoteli, i inače skup, a cijene programa za nogomet dodatno će rasti i zbog činjenice da su gradovi u kojima će se igrati utakmice dosta udaljeni jedna od drugog, i više tisuća kilometara, pa je najbrži moguć prijevoz zrakoplovima kojemu će također, kako se očekuje, porasti cijene.

Iz svih agencija vjeruju i da će se dosta hrvatskih ljubitelja nogometa na putovanje u Brazil odlučiti za individualne aranžmane i organizaciju te najvjerojatnije najviše putem interneta rezervirati smještaj i avio prijevoz, što će u odnosu na agencijske aranžmane biti jeftinije, ali i nesigurnije, na što agencije i upozoravaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:49