DRAMA U BANGLADEŠU

Napadnut brod Lošinjske plovidbe: Pljačkaši teško ozlijedili drugog časnika posade!

Posada se krenula skloniti od napadača kada je pljačkaš bacio nož na Marka Š. i teško ga ozlijedio
 Sindikat pomoraca

RIJEKA - Rano jutros u 05.00 po lokalnom vremenu u Bengalskom zaljevu , na sidrištu luke Chittagong u Bangladešu pokušana je pljačka broda Hana, u vlasništvu Lošinjske plovidbe iz Rijeke, priopćili su iz uprave kompanije. Grupa razbojnika tijekom noći popela se na brod s namjerom krađe brodske spreme u kojoj se nalaze kante s bojom, brodske užadi i slično.

Tijekom redovnog obilaska broda uočio ih je drugi časnik palube i odmah alarmirao posadu, Dao je znak za uzbunu i sukladno uputama da se posada skloni i ne ulazi u sukob s napadačima dežurni članovi posade krenuli su se povući u nadgrađe. Jedan od pljačkaša bacio je nož i pogodio drugog časnika 30-godišnjeg Marka Š. iz Rijeke, a napadači su pobjegli i napustili brod.



View Larger Map

- Naš pomorac odmah je prebačen u bolnicu, u pitanju su teže ozlijede, odmah je operiran i sada je van životne opasnosti. Hospitaliziran je u Medicinskom Centru Chittagong, uz njega je brodski agent a mi smo o svemu odmah obavijestili obitelj s kojom će čim dođe svijesti moći i telefonski razgovarati, rekao nam je Zlatko Moković, predsjednik uprave Lošinjske.

Naglašava kako ovo nisu pirati već obični pljačkaši a napad je odmah prijavljen vlastima Bangladeš, koje su pokrenule istragu.

- I tamošnje vlasti iznenađene su ovim incidentom jer se već dugo tako nešto nije dogodilo. Brod je doplovio iz Kine s teretom, tamo je na vanjskom sidrištu već nekoliko dana jer čeka dozvolu za iskrcaj.

Chittagong najveće je luka u tom području. Svi ostali pomorci su dobro, a brod nastavlja svoje aktivnosti prema redovnom planu, kaže Moković. Brod Hana inače je u time charteru i plovi pod zapovjedništvom kapetana Josipa Hrvatina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 12:00