POTRAGA I DALJE TRAJE

'NAPRAVILI SMO NEŠTO NEOPROSTIVO' Konačno progovorili roditelji koji su dječaka ostavili u šumi

 REUTERS

Potraga za sedmogodišnjim dječakom, koji je nestao na sjeveru Japana nakon što su ga roditelji ostavili samoga u šumi kako bi ga naučili disciplini, traje već pet dana. U akciju traženja uključila se i vojska, ali svi strahuju da mladi Yamato Tanooka nije preživio divljinu. Jaka kiša u tom dijelu Japana pada već danima, a temperatura po noći pada i do 5 stupnjeva. Treba spomenuti i da je šuma puna divljih životinja, ponajprije medvjeda.

I dok traje velika potraga, roditelji mladog Yamata su postali 'neprijatelji broj 1' cijele države. Oni su dječaka ostavili u šumi za kaznu što je bacao kamenje po automobilima. Sada, pet dana nakon nestanka, odlučili su progovoriti u javnosti.

- Napravili smo nešto neoprostivo. Svjesni smo da smo uzrokovali velike probleme svima, a ponajprije našem sinu - rekao je otac Takayuki Tanooka i procijedio.

People riding horses search for a seven-year-old boy who went missing two days earlier, in Nanae town on the northernmost Japanese main island of Hokkaido, Japan, in this photo taken by May 30, 2016. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN.
REUTERS

- Samo se nadam da je na sigurnom...

Otac je još dodao da se vratio po sina samo par minuta poslije, ali on je već bio nestao...

Nestanak Tanooka postala je apsolutno glavna vijest u Japanu. Tisuće ljudi moli se za njega, a državna televizija o novostima u potrazi izvještava svakih par minuta. Ali, svi su svjesni da je vremena sve manje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:11