ZAROBLJEN NA TERMINALU

NBA ZVIJEZDA OSTALA BEZ DRŽAVLJANSTVA Zapeo u zračnoj luci u Bukureštu kada je saznao bizarnu vijest: 'Hitler našeg doba me doslovce izbrisao!'

 Twitter

Enes Kanter, turska košarkaška zvijezda koja kruh zarađuje u Oklahoma City Thunderu, u subotu ujutro se našao u nezavidnoj situacija kada je na aerodromu u Bukureštu saznao da njegov turski pasoš više nije valjan. Točnije, turske vlasti su ga poništile.

Kanter je već godinama veliki protivnik Erdoganova režima, nimalo se ne suzdržava kada ga treba kritizirati preko društvenih mreža, a usput otvoreno govori da je veliki pobornik smrtnog neprijatelja turskog predsjednika - Fethullaha Gülena. Cijela priča je otišla toliko daleko da su se Kanterovi roditelji u Turskoj odrekli svoga sina, a sam košarkaš je najavio da će promijeniti prezime u Gülen.

Kako god bilo, Kanter se u subotu ujutro preko Twittera javio iz zračne luke u Bukureštu i potužio da ga tamošnja policija ne pušta u zemlju budući da mu je putovnica poništena.

- On je grozan, baš grozan čovjek. Pravi diktator, Hitler našeg doba. Pa taj čovjek je napadao i tukao ljude usred Washingtona - objašnjavao je Kanter svoj problem dok je besciljno hodao po zračnoj luci.

Glasnogovornik rumunjske granične policije potvrdio je problem.

- Došao je iz Frankfurta, pokušao ući u zemlju, ali ubrzo smo utvrdili da mu dokumenti nisu valjani. Ubrzo smo dobili potvrdu da mu je matična zemlja poništila pasoš. Nismo ga ni zadržali, ni priveli, gospodin se mogao normalno kretati po zračnoj luci - rekao je Fabia Badila.

Srećom po Kantera, u pomoć su mu brzo priskočili ljudi iz njegova kluba. Kontaktirali su State Department koji su vrlo brzo riješili situaciju s Rumunjima i omogućili Kantera da se ukrca u zrakoplov za London.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:16