NESREĆA U POSTROJENJU

NESREĆA U NIZOZEMSKOJ U eksploziji u rafineriji poginule dvije osobe

An employee of Total is seen handing out information to contractor employees at a parking lot outside Total after an explosion at the oil refinery Total in Antwerp on November 19, 2013. Two people died on Tuesday in an explosion at a refinery in the Belgian city of Antwerp, oil giant Total said. "We regret two fatalities," said a statement from the company after ordering an immediate evacuation of affected parts in Europe's third-largest refinery site. As darkness fell just before 6:00 pm (1700 GMT), the company said all workers on the site -- which employs more than 3,000 staff directly plus sub-contractors -- had been accounted for. AFP PHOTO - BELGA / JONAS ROOSENS--BELGIUM OUT--
 AFP

PARIZ - U eksploziji rafinerije tvrtke Total u utorak u Antwerpenu poginule su dvije osobe, a dio postrojenja je zatvoren.

"Eksplozija se dogodila u sustavu postrojenja za proizvodnju benzina", priopćila je tvrtka Total.

Nije bilo vatre ni oslobađanja ugljikovodika u atmosferu, rekla je francuska tvrtka i dodala da je stanje pod nadzorom.

Total je priopćio da su u eksploziji koja se dogodila u 14 sati poginula dva zaposlenika tvrtke koja je radila za Total. Jedna osoba za koju je javljeno da je nestala u međuvremenu je nađena, rekla je glasnogovornica Totala.

"Kao posljedica ekplozije dio postrojenja je zatvroen i aktiviran je plan rafinerije za izvanredna stanja", priopćio je Total. "Rafinerija je evakuirana" i nema utjecaja na okoliš, rekla je kompanija.

Totalova rafinerija u Antwerpenu u Belgiji druga je po veličini u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:41