NEVJEROJATNA SITUACIJA

Nestalo tijelo nacističkog zločinca

 AFP

Tijelo nedavno preminulog SS-ovca i ratnog zločinca Ericha Priebkea, kojeg ni jedna zemlja ni država ne želi sahraniti je - nestalo.

U cijeloj toj zavrzlami, nakon što je pogreb u talijanskom mjestašcu Albani Laziale kod Rima, odgođen zbog sukoba njegovih pristaša i protivnika, a Vatikan je zabranio da ijedna crkva održi misu zadušnicu, objavljeno je kako nitko ne zna gdje se tijelo trenutno nalazi!

POTEZ BEZ PRESEDANA Vatikan: Nijedna crkva ne smije organizirati pogreb SS-ovca

Paolo Giachini, Priebkeov odvjetnik kazao je, da je nakon nereda na groblju, skupina od 30 ljudi odnijela lijes u nepoznatom pravcu, a državna tijela ne žele reći gdje je pak tijelo ratnog zločinca. Giachni kaže kako je situacija nevjerojatna te neozbiljna.

Podsjetimo, Erich Priebke je u okolici Rima 1944 godine počinio ratni zločin – ubojstvo 335 ljudi. , a nakon rata pobjegao je u Argentinu gdje je živio do sredine 90-ih kada je otkriven i izručen Italiji. Osuđen je, a umro je u 100 –godini, no tada su nastali drugi problemi. Argentina je odbila dati dozvolu da se Priebke ukopa u toj zemlji, a na pogrebu u Albano Lazilaeu, došlo je do sukoba antifašista i neonacista, pa je policija morala intervenirati, a pogreb je odgođen na neodređeno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:42