BEZ DLAKE NA JEZIKU

'NEVIĐENO SU VAS VARALI I LAGALI, A ONDA SU POBJEGLI!' Njemački ministar odaslao jaku poruku Britancima

Njemački ministar financija Wolfgang Schäuble teško da će pristati na bilo kakve ustupke vladi Aléxisa Tsíprasa jer je Njemačka sedam mjeseci udaljena od saveznih izbora, a u svibnju slijede izbori u najvećoj saveznoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji
 Wikimedia Commons

Njemački ministar financija i utjecajni demokršćanski političar Wolfgang Schaeuble rekao je u petak u Berlinu da se britanske građane obmanjivalo tijekom kampanje o Brexitu.

“Britance se bezgranično lagalo i varalo”, rekao je Schaeuble na jednoj konferenciji o obiteljskom poduzetništvu u Berlinu.

Njemački ministar je na samu godišnjicu referenduma o Brexitu optužio one koji su vodili kampanju za izlazak Velike Britanije iz Europske unije da su pobjegli kada su vidjeli što su učinili jer nisu bili u stanju preuzeti odgovornost.

Odmah nakon referenduma prije godinu dana ostavke su podnijeli tadašnji britanski premijer David Cameron i šef anti-europskog UKIP-a Nigel Farage.

Schauble je kao jednu od laži naveo tvrdnju zagovornika Brexita da će izlazak Velike Britanije iz EU-a osloboditi ogromne svote novca za potrebe britanskog zdravstva što “nikad nije imalo veze s istinom”.

Schaeuble je u prošlosti u nekoliko navrata Britancima poručivao da su im vrata EU-a još uvijek “širom otvorena”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:18