KROČI U BUDUĆNOST

NEVJEROJATNA PRIČA O HRABROM DJEČAKU (8) Ostao je bez oba roditelja, ali pronašao je novog oca

Već kada je navršio osam godina života, Lachlan de Vries je bio bez oba roditelja.

I otac i majka godinama su vodili bitku s depresijom - otac John (21) oduzeo si je život kada su Lachlanu bile samo dvije godine, a pet godina kasnije, 9. ožujka 2014., na očajnički se čin odlučila i njegova majka Richelle Turpin (26).

Iako je dječak silom prilika ostao siroče, o njemu je brigu preuzeo majčin zaručnik Jeremy de Vries, koji upravo prolazi kroz razne procedure ne bi li Lachlana, koji je u međuvremenu uzeo njegovo prezime, posvojio.

Richelle je odrasla u Bangoru, 40-ak kilometara južno od Sydneyja u Australiji, a njezina najbolja prijateljica Elise Weller danas će je opisati kao osobu koja bi za svoje najmilije i na kraj svijeta otišla. Svi su, dodaje, bili preneraženi kada su čuli da je više nema.

'Uvijek je bila dobri duh, imala je zarazan osmijeh. Svima je željela sve najbolje, bila je uistinu divna osoba', ispričala je Elise za Daily Mail Australia.

Gotovo godinu dana nakon tragičnog odlaska Richelle, Elise je pokrenula dobrotvornu akciju kako bi prikupila novac za Lachlanovu bolju budućnost.

Na stranici gofundme.com moguće je uplatiti anonimne donacije kako bi dječačić kroz najbolje dane života prošao što bezbrižnije. Dosad je donirano više od 10.000 dolara, a cilj je prikupiti 20.000.

Jeremy i Lachlan se slažu poput oca i sina. 'Lachlan ga obožava i Jeremy obožava njega. Čim su se upoznali, odmah su se sprijateljili. Lachlan ga zove tata i, iskreno, Jeremy je tako divan što ga je uzeo sebi jer on mu ipak nije biološki otac', kaže Elise.

(Facebook)

Otkrila je da je gubitak Richelle, koju je poznavala 14 godina, bio najteža stvar u njezinom životu te da se nakon toga odlučila posvetiti podizanju svijesti o mentalnim bolestima kod mladih ljudi.

'Dok smo odrastali, o mentalnom zdravlju nismo ni pričali. O tome vas ne uče u školi, a mislim da bi trebali jer je riječ o tabu temi koja za sobom vuče stigmu', nastavlja Elise. Kaže da je oduvijek bila zabrinuta za Richelle i da je predosjećala kako nešto nije u redu, još u vrijeme kad su obje bile tinejdžerke.

'Mislim da joj kao tinejdžerki nisu bili postavili dobru dijagnozu pa joj ni pomoć nije bila dostupna. Kad smo imale 16, dogodio se incident s panadolom, bilo je još nekoliko stvari koje su zvonile na uzbunu. Ali kada odrastate i prolazite kroz tinejdžersko doba, mnogi misle da samo nastojite privući pažnju...', kaže Elise.

Navodi da se Richelle zapravo nikada nije uspjela oporaviti od traume koju je izazvao odlazak Lachlanova oca. 'Mislim da je osjećala krivnju zbog toga što se dogodilo', tvrdi Elise i dodaje da je bila pod golemim pritiskom kao mlada samohrana majka.

(Facebook)

Jeremyja je upoznala 2012. godine, što je Elise oduševilo.

'Sjećam se kako mi je došla reći da je pričala s nekim frajerom i ispalo je da ga ja poznajem otprije. Osjećala sam olakšanje jer sam znala da je Jeremy divna osoba', priča Elise.

U listopadu 2013. godine Richelle su dijagnosticirali PTSP zbog traume koja je ostala nakon što je izgubila oca vlastitog djeteta, no činilo se da je na dobrom putu. Išla je na terapiju kako bi pokušala pobijediti depresiju, a ona i Jeremy su isplanirali vjenčanje i zajedničku budućnost. Njezina je smrt šokirala sve bližnje.

'Činilo se da je sve krenulo dobrim smjerom, imala je kuću, odredili su datum vjenčanja. Stvarno me srce boli jer je toliko patila, a nije mogla ništa reći. Dogodilo se to mjesec dana prije mog vjenčanja, ništa gore dotad nisam doživjela. Bilo je uistinu teško znati da je neće biti u blizini na mom piru', kaže Elise.

Bliži se godišnjica tragičnog odlaska, a Elise kaže da će 9. ožujka uzeti slobodan dan kako bi odala počast svojoj najboljoj prijateljici. Uvjerena je da bi Richelle bila ponosna na nju što je pokrenula dobrotvornu akciju za njezina sina.

(Facebook)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:46