MALI BORAC

Nevjerojatna priča: U Kini preživjela netom rođena djevojčica kojoj su prerezali vrat i bacili je u smeće

Infanticid je raširen problem u ruralnoj Kini, no postao je rijedak u gradovima, gdje roditelji često napuštaju bebe, ali ih ne ubiju.
 Arhiva

U Kini je još jedna novorođena djevojčica postala žrtvom državne politike jednog djeteta, zbog koje mnogi roditelji odlučuju abortirati ili napustiti žensku djecu u korist muške.

U Anshanu u provinciji Liaoning na sjeveroistoku Kine, novorođena je djevojčica bačena u kontejner sa smećem u plastičnoj vrećici, a preko grla joj se protezao dubok rez koji je sezao sve do dušnika, dug oko pet centimetara, što je i dokaz da nije samo napuštena, već da su je pokušali ubiti.

Pravo je čudo da je uspjela preživjeti, a da je doista tek netom prije rođena vidjelo se po tome da je još uvijek na sebi imala pupkovinu i posteljicu. U bolnici su liječnici ustvrdili i da je usto rođena nekoliko tjedana prerano.

Djevojčicu je pronašao čovjek koji je u kontejneru tražio plastične boce za reciklažu. Kad ju je našao još uvijek je disala i imala puls, no krv iz rane na vratu joj je prekrila čitavo tjelešce. Zapravo, prvo se uopće nije micala pa je mislio da se u vrećici nalazi mrtva beba ili lutka, a počela se micati tek kad je uzeo vrećicu u ruke.

Liječnici su objasnili da je rana bila toliko duboka da bi još samo koji milimetar značio sigurnu smrt. Nakon što se oporavi, djevojčica će biti poslana u dom za nezbrinutu djecu.

Infanticid je raširen problem u ruralnoj Kini, no postao je rijedak u gradovima, gdje roditelji često napuštaju bebe, ali ih ne ubiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:18