ISCRPLJEN I BEZ DOKUMENATA

NEZAPAMĆENA DRAMA U OSJEČKOJ BOLNICI 'Dobro jutro, došao sam prugom iz Srbije i udario sam se u koljeno. Tamo sam ubio dvoje ljudi...'

Ilustracija
 Tea Cimaš / HANZA MEDIA

"Dobro jutro, došao sam prugom iz Srbije i udario sam se u koljeno", otprilike su riječi kojima se medicinskoj sestri na Objedinjenom hitnom prijemu KBC-a Osijek u srijedu oko 6.30 sati obratio muškarac srednjih godina koji je bio vidno iscrpljen. Njegova pojava učinila se sumnjivom i zaposleniku bolničkog osiguranja koji mu je odmah prišao, a nepoznati muškarac krenuo mu je pričati gotovo, pa nevjerojatnu priču.

"Ubio sam dvoje ljudi u Srbiji. Ne znam. Valjda u afektu, možda sam bio pijan...", mirno je izgovorio nepoznati muškarac koji nije pokazivao nikakve znakove agresije. Ipak, njegove riječi i činjenica da kod sebe nije imao nikakve dokumente bili su dovoljni da bolničko osiguranje alarmira policiju, čiji su službenici vrlo brzo došli u osječku bolnicu. On kod sebe nije imao osobne dokumente, a prema informacijama koje smo dobili u KBC-u, policajci su ga i pretresli te utvrdili da nije naoružan. Kako muškarac nije bio ozbiljnije ozlijeđen, nego je tek imao manju ranicu na koljenu - pretpostavlja se od pada na tvrdu podlogu, priveden je u Policijsku postaju.

Naknadno će se ispostaviti da je riječ o Frigešu Nađu (52) iz Svilojeva u Vojvodini, koji je osumnjičen za prošlotjedno dvostruko ubojstvo u Doroslovu pokraj Sombora. Sumnjiči ga se da je 27. travnja oko 19 sati u Ulici Nikole Tesle 9 u Doroslovu hicima iz vatrenog oružja usmrtio Roberta Hola (62), biznismena i bivšeg policajca i nepokretnu staricu Eržebet Štamfer (79), a njezinu je kćer Rozaliju Kroh teško ranio. U Srbiji su navodno znali da je osumnjičeni nakon ubojstva pobjegao u Hrvatsku, no naše službe, kako doznajemo, o tome nisu bile obaviještene.

- Možemo samo potvrditi da su naši službenici po dojavi iz KBC-a Osijek oko 6.30 sati otišli u bolnicu gdje su zatekli nepoznatog muškarca bez dokumenata kojega smo priveli. Naknadno je utvrđeno da je riječ o državljaninu Republike Srbije rođenom 1965. godine, koji je u Hrvatsku ušao ilegalnim putem te je sada u tijeku postupak njegova prisilnog udaljavanja iz Hrvatske, odnosno povratka u Srbiju - rekao nam je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

S obzirom na stanje u kojem se nalazio kada je došao u osječku bolnicu i uzevši u obzir njegovu izjavu da je do Osijeka došao prugom, za pretpostaviti je da je u Hrvatsku ušao na pružnom graničnom prijelazu Bogojevo - Erdut, vjerojatno pod okriljem noći, a onda je danima hodao prugom, vjerojatno usput negdje se skrivajući po noći kako bi odmorio i prespavao, sve dok u srijedu nije osvanuo u Osijeku i potražio liječničku pomoć zbog bizarne ozljede koljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:18