NOVI DETALJI

NOGOMETAŠE BORUSSIJE DORTMUND SEKUNDA JE DIJELILA OD SMRTI Da su bombe aktivirane samo trenutak ranije, dogodio bi se veliki masakr

Autobus nogometnog kluba Borussia Dortmund nakon eksplozije
 Kai Pfaffenbach / REUTERS

Naprave koje su prošlog utorka eksplodirale dok je autobus s igračima i vodstvom Borussije Dortmund, koji su išli na utakmicu Lige prvaka s Monacom, vozio prema Signal Iduna Parku, mogle su izazvati znatno ozbiljniju štetu da su aktivirane sekundu prije, objavio je u nedjelju "Bild am Sonntag", a prenosi agencija DPA.

U eksploziji je ozlijeđen branič njemačke momčadi Španjolac Marc Bartra, a ozljede dlana i ruke zahtijevale su operativni zahvat. Očekuje se da će Bartra ponovno biti u pogonu za četiri tjedna. Nitko drugi osim Bartre nije ozlijeđen u autobusu, a jedan je policajac doživio akustički šok.

No, da se eksplozija dogodila samo sekundu prije, posljedice su mogle biti znatno ozbiljnije, nekoliko bi ljudi bilo ozlijeđeno, a nije isključeno da bi bilo i smrtno stradalih, objavile su njemačke novine citirajući stručnjaka iz ureda njemačke kriminalističke policije.

Peter Neumann, stručnjak za terorizam s King's Collegea u Lonodonu, za Bild je izjavio kako postoji vjerojatnost za ponavljanje sličnih pokušaja napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 00:32