ŠOKANTNA IZJAVA

NOVA AKVIZICIJA PAPE FRANJE Španjolski kardinal tvrdi: 'Homoseksualnost je defekt koji se može liječiti'

 Screenshot YouTube

MADRID - Novoimenovani španjolski kardinal Fernando Sebastian (85), kojeg je postavio papa Franjo, izjavio je za španjolske dnevne novine Dario Sur kako je homoseksualnost tjelesni 'defekt' koji se može izliječiti.

- Homoseksualnost je neispravan način izražavanja seksualnosti, jer seks sadrži strukturu i svrhu, a to je rađanje djece - izjavio je kardinal Sebastian izjednačavajući homoseksualnost sa svojim visokim tlakom.

- Homoseksualac koji ne može to postići nije ispunio svrhu. Naša tijela imaju defekte. Moj defekt je visoki tlak - rekao je kardinal rekavši kako nije uvreda nazvati homoseksualnost defektom, ali pomaže jer moguće je izliječiti ga i postati normalan uz odgovarajući tretman.

Komentari španjolskog kardinala došli su nakon što je papu Franju vodeći časopis za borbu za prava homoseksualaca The Advocat proglasio osobom godine zbog izjave novinarima u kojoj je rekao 'ako je netko gay i traži Gospodina i ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim'.

Kardinal Sebastian inzistira na tome da njegov pogled na homoseksualnost nije u suprotnosti s Papinim.

- Jedna je stvar suosjećati s homoseksualcima, a druga je moralno je opravdati. Možete osobi reći što joj je slabost, ali to ne opravdava odluku da im pomognete i poštujete. Mislim da je to stav pape kada je u pitanju brak homoseksualaca i razvedenih ljudi - dodao je kardinal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:53