MUČNI TRENUCI

NOVE UZNEMIRUJUĆE SNIMKE I policija objavila video koji prikazuje fatalni obračun s muškarcem čija je smrt zapalila američku javnost

 Screenshot

Nakon što je u gradu Charlotte u Sjevernoj Karolini policajac ubio crnca Keitha Scotta (43), masovni prosvjedi na ulicama se ne stišavaju.

Televizija NBC objavila je u petak dramatičnu amatersku videosnimku koju je snimila supruga ubijenog, a na kojoj se vidi trenutak kada je policija hicima iz vatrenog oružja ustrijelila crnca. Sada je snimku fatalnog susreta između ubijenog Scotta i policajaca objavila i sama policija, kako bi odgovorili na brojna pitanja o pucnjavi koja se potežu od te kobne noći.

Šef policije Kerr Putney kazao je kako je policajac, također crnac, ubio Scotta kada je ovaj napravio opasan pokret pištoljem.

Međutim, Scottova obitelj kazala je kako nije imao pištolj te kako je čitao knjigu i da nije uopće bio agresivan kada ga je policija okružila.

Kamera iz policijskog automobila pokazuje patrolno vozilo kako se približava policajcu u civilu koji drži pištolj uperen u Scotta. Nekoliko trenutaka kasnije, približava mu se policajac u uniformi i staje iza kamioneta. Netko uzvikuje 'Baci pištolj!' nekoliko puta prije nego je Scott izašao iz svog automobila. Dok hoda unatrag policajac Brentley Vinson četiri puta ispaljuje metak u njegovom smjeru.

Kamera koju je na uniformi nosio drugi policajac prikazuje istu scenu i Scotta kako desnu ruku drži uz tijelo, no niije jasno drži li u ruci pištolj. Prvih 25 sekundi snimka nema zvuka te se ne čuju pucnjevi.

- Ne može se točno razaznati što je u njegovoj ruci - kazao je odvjetnik Justin Bamberg koji zastupa obitelj Scott.

Prva pak snimka koju je mobitelom snimila Rakeyia Scott prikazuje kako se približava policajcima u neprobojnim prslucima koji drže upereno oružje u njezina supruga.

'Ne pucajte! Ne pucajte! Nije naoružan! Ništa nije učinio!', čuje se kako ih preklinje.

'Baci oružje! Baci oružje!', naređuje policajac, ali se ne vidi gdje je točno Keith Lamont Scott.

'On nema oružje! Ima problem s mozgom. Ništa vam neće, upravo je uzeo lijek!', upozorava Rakeyia Scott.

Žena zatim dovikuje svom mužu: 'Keith, nedaj da razbiju prozor, izađi iz auta! Keith, ne čini to! Izađi iz auta! Ne čini to! Keith!'

U tom se trenutku čuje nekoliko detonacija i prestrašena žena počinje vikati: 'Pucali ste u njega? Pucali ste ? Bolje za vas da nije mrtav!'

Rakeyia Scott nastavlja snimati dok njezin suprug leži potrbuške na cesti okružen četvoricom policajaca.

'Ovi su policajci pucali u mog muža, bolje im je da je živ jer im ništa nije učinio', rekla je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:24