TELEFONSKI RAZGOVOR

Novi argentinski predsjednik ponudio papi Franji ruku mira: ‘Dođite, posjetite svoju zemlju...‘

Milei je Papu nazivao svakakvim imenima, od ‘imbecila‘ do ‘đavoljeg čovjeka na zemlji‘, ali je ublažio ton nakon što je izabran

Javier Milei

 Pablo Porciuncula/Afp

Argentinski predsjednik Javier Milei pozvao je papu Franju da posjeti svoju domovinu, rekao je Mileijev glasnogovornik u četvrtak, pružajući, kako se čini, maslinovu grančicu nakon napada na katoličkog poglavara posljednjih godina.

Milei želi da Franjo posjeti zemlju jer će "njegova prisutnost i poruka pridonijeti ujedinjenju zemlje i dati nam kolektivnu snagu potrebnu za očuvanje mira, za rad na prosperitetu i poboljšanju naše zemlje", rekao je predsjednikov glasnogovornik Manuel Adorni na redovitoj konferenciji za novinare.

Milei je Papu nazivao svakakvim imenima, od "imbecila" do đavoljeg čovjeka na zemlji, ali je ublažio ton nakon što je izabran u studenom, nazvavši ga "Njegovom Svetošću".

Iz predsjedničkog ureda priopćeno je su da su njih dvojica razgovarala telefonom nakon Mileiova izbora, a novoizabrani predsjednik izrazio je nadu Argentine da će "vrlo brzo" biti domaćin Franjinu posjetu.

Papa Franjo (87) još nije posjetio Argentinu od svojeg izbora prije deset godina.

Osamdesetsedmogodišnji Papa zadnjih se godina nosi s nizom zdravstvenih problema i sada koristi pomagala za kretanje poput invalidskih kolica ili štapa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:39