RADIKALNI STAVOVI

NOVI DETALJI ISTRAGE CIA starijeg brata Tamerlana stavila na listu potencijalnih terorista još prije 18 mjeseci!

Ubijeni bostonski bombaš Tamerlan Carnajev (26) poslao je majci SMS poruku 2011. godine. U njoj je napisao 'Spreman sam umrijeti za islam!'

Radikalni islam počeo je prakticirati u posljednjih nekoliko godina. Nažalost, u cijelu je priču uvukao i svog mlađeg brata. 19- godišnjeg Džohara koji je, iako je zadobio teške ozljede u okršaju s policajcima, podvrgnut iscrpnim ispitivanjima.

ISTRAGA TERORISTIČKOG NAPADA U BOSTONU Mlađi brat Carnajev se oporavlja, FBI otputovao u Dagestan ispitati roditelje bombaša

Iako mu prilikom uhićenja nisu pročitana njegova ustavna prava u bolnici je to učinila federalna okružna sutkinja Marianne Bowler. Fox News sada javlja kako je ona to učinila prerano pa ga sada istražiteljine mogu više ipitivati 'iznimkom javne sigurnosti'.

Naime, sada su se u proces uključili odvjetnici, točnije Džoharovi branitelji.

Mnogi republikanci kritizirali su Obaminu administraciju jer se Carnajeva od početka nije tretiralo kao vojnog neprijatelja. To mi istražiteljima omogućilo dulje ispitivanje. Ovako, zbog 'iznimke javne sigurnosti' imali su točno 48 sati.

Kako javlja BBC, stariji brat Tamerlan bio je stavljen na listu potencijalnih terorista na zahtjev CIA-e prije 18 mjeseci. FBI ga je još prije istraživao, nakon što ih je na njega upozorila ruska vlada, no šest mjeseci prije nego što ga je CIA stavila na listu, FBI je prekinuo istragu o Tamerlanu nakon što su uputili upit ruskim vlastima da pojasne upozorenje, na koji nikad nisu dobili odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:03