SEKSUALNO NASILJE

NOVI HOROR U INDIJI Grupno silovali turistkinju koja ih je tražila pomoć, uhićeno 15 ljudi

Delhi Police personnel arrive in search of relatives of gang-rape accused Ram Singh who was found hanged in his cell in high security Tihar prison, at his locked shanty in New Delhi on March 11, 2013. The main accused in the fatal gang-rape of a student on a bus in New Delhi in December 2012, has reportedly been found hanged in jail on March 11, 2013, while in solitary confinement, prompting outrage from the victim's family. Ram Singh, one of six people on trial over the shocking attack, was found dead shortly before dawn after making a noose out of his clothing, according to officials at Delhi's top-security Tihar jail. AFP PHOTO/ Prakash SINGH
 AFP / AFP ImageForum

NEW DELHI - Policija u New Delhiju privela je na ispitivanje 15 muškaraca u svezi s grupnim silovanjem danske turistice u središnjem dijelu grada u utorak navečer, što je ponovno dovelo u prvi plan seksualno nasilje u Indiji, javljaju u srijedu svjetske novinske agencije.

Pedesetjednogodišnja Dankinja izgubila se nedaleko od Paharganja, popularnog shopping područja u New Delhiju u utorak navečer, pa je potražila pomoć. No, umjesto da joj pomognu skupina muškaraca ju je silovala, pretukla i opljačkala. Policija je priopćila da je silovana uz prijetnju nožem.

"Prijavljena je pljačka i silovanje", rekao je glasnogovornik policije Rajan Bhagat za Reuters. "Ispitujemo skupinu muškaraca."

Policijski posebni povjerenik Deepak Mishra izjavio je da je policija "identificirala muškarce umiješane u zločin i provodi daljnju istragu".

Danski veleposlanik u Indiji Freddy Svane potvrdio je slučaj navodnog silovanja danske državljanke.

Dankinja je rekla za napad osoblju hotela.

Turistici je ukraden novac, iPad i mobitel. Odbila je medicinski pregled i otputovala je natrag u Dansku u srijedu ujutro, navodi policija.

Indiju je u prosincu 2012. potreslo ubojstvo djevojke koja je bila silovana i mučena u autobusu u New Delhiju nakon čega su izbili prosvjedi u cijeloj zemlji, a vlada je pooštrila zakone u borbi protiv seksualnog nasilja.

Četvorica muškaraca osuđena su na smrt zbog njezina ubojstva, a jedan se objesio u svojoj zatvorskoj ćeliji. Šesti, koji je bio mlađi od 18 godina u vrijeme napada, ranije je osuđen na tri godine zatvora, što je maksimalna dopuštena kazna prema zakonu o maloljetnicima.

Godine 2012. svaku 21 minutu bila je silovana jedna žena u Indiji, pokazali su posljednji službeni podaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 08:53