SAZNAO CBS NEWS

NOVI ISPAD DONALDA TRUMPA Predsjednik nazvao direktora CIA-e i urlao na njega: 'Zar stvarno skrivate informacije od mene?'

Donald Trump i Mike Pompeo
 Kevin Lamarque / Carlos Barria / Reuters

Američki CBS News piše da je, prema njihovim informacijama, ljutiti Donald Trump nazvao i potom vikao na direktora CIA-e Mikea Pompea jer "nije dovoljno rezolutno" odgovorio na pisanja medija da obavještajna zajednica skriva određene informacije od predsjednika u strahu da ne procure do obavještajnih službi ili dužnosnika drugih država.

CIA je natpise CBS-a oštro zanijekala u izjavi za medije:

- Nismo upoznati s podatkom da se takvo što ikad dogodilo. Misija CIA-e je da predsjedniku dostavi najbolje moguće obavještajne informacije i objasni osnovu svojih procjena. CIA nije i nikad neće skrivati obavještajne informacije od predsjednika, točka - stoji u izjavi.

Štoviše, glasnogovornik agencije Dean Boyd rekao je u petak da Trump i Pompeo uopće nisu razgovarali o toj temi:

- Između direktora CIA-e i predsjednika nije bilo razgovora o članku iz Wall Street Journala (koji je prvi plasirao priču o tome da obavještajna zajednica skriva informacije od predsjednika, op.a) ni prije ni poslije nego se CIA očitovala o tome. Sama priča je bila neprecizna i mi smo se od nje morali ograditi - rekao je Boyd.

Naravno, priču je zanijekala i Bijela kuća iz koje samo kažu da "predsjednik nije vikao na direktora CIA-e", stoji u e-mailu koji je glasnogovornik Bijele kuće poslao CBS-u.

S druge strane, insajderske informacije govore da je realnost puno drugačija. Prema njima, između CIA-e i Bijele kuće došlo je do "zahlađenja" u protoku informacija, iz razloga jer agencija smatra da postoji opasnost da dođe do kompromitiranja sigurnosti države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:38