BEZ MILOSTI

NOVI SKANDALOZNI POTEZ RUSKE VLASTI Ne smiju se donirati organi i davati krv gay osobama

No zato će im, kažu, osigurati besplatne tretmane za povratak na pravi put

Rusija bi mogla vratiti zabranu doniranja krvi i organa homoseksualcima, no zato će im osigurati besplatne tretmane za povratak na pravi put, izjavio je jedan ruski član parlamenta, piše Russia Today.

'Predložit ćemo amandmane na zakone o donatorima koji su vratili homoseksualnost na listu kontraindikacija za donacije krvi', objasnio je Mihail Degtiarev, kandidat za moskovskog gradonačelnika populističko-nacionalističke stranke LDPR. Degtiarev tvrdi kako to nije diskriminacija jer je 65 posto oboljelih od AIDS-a homoseksualne orijentacije.

No, nije otkrio izvor statistika kojima barata. Ovaj političar također je izjavio kako donji dom priprema inicijativu kojom bi se ustanovile anonimne konzultacije i savjetovanja sa psihijatrom za homoskesualnu populaciju.

U Moskvi zabranili održavanje gay parade narednih 100 godina!

'Taj potez pomogao bi im da se vrate normalnom životu i budu heteroseksaulni poput 95 do 99 posto Rusa', nastavio je s baratanjem brojkama.

Političar je izjavio kako nema ništa protiv parada homoseksualaca sve dok ne krše nove propsie o zabrani događaja ‘koji promoviraju homoseksualnost i homoseksualni način života maloljetnicima’.

'Taj zakon ne dopušta da se takvi događaji provode ako postoji mogućnost da ih vide djeca. No to ne znači da se ne mogu održavati noću, s baterijama i bez zvučnika', izjavio je Degtiarev.

Iz Ministarstva zdravstva poručeno je kako bi takvu zabranu uzeli u obzir ako dođe službenim putem.

'Zabrana je postojala, no ukinuta je prije mnogo godina, u sklopu borbe protiv HIV-a. No mnoge zemlje, uključujući i SAD, još imaju slične restrikcije, iako su vrlo kontroverzne i izazivaju debatu', izjavili su u Ministarstvu zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:03