NEOBIČAN OGLAS

NUDI GLASOVE NA IZBORIMA U ZAMJENU ZA POSAO 'Gladni smo, pet članova moje obitelji ne radi'

Zagreb, 160211.Zavod za zaposljavanje, Zvonimirova.Brojka nezaposlenih u sijecnju narasla je na preko 334.000 nezaposlenih. To je najvise u posljednjih 8 godina.Na slici: gradjani u potrazi za poslom pregledavaju oglase za poslove koji su objeseni na vanjskom staklu Zavoda za zaposljavanje.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

'Za lokalnu listu i za parlamentarne izbore nudim pet glasova za jedno stalno radno mjesto, pošto smo svi nezaposleni, a porodica treba da nam preživi i gladni smo'.

Na ovaj način je Beograđanin Momir Todorović ponudio glasove svoje porodice bilo kojoj stranci u Srbiji, ne bi li on, supruga ili jedan od trojice njihovih sinova uspio da doći do posla, piše Blic.rs.

- To sam učinio prije svega iz revolta i očaja jer smo svih petoro nezaposleni. Slušam svaki dan kako treba zapošljavati mlade ljude, vidim da su svi političari okruženi mladima. Cijelim srcem to podržavam, samo kada bi bilo točno ono što pričaju - kazao je Todorović istaknuvši da su oglas povukli administratori stranice nakon jednog dana i da nijedna stranka nije s njim kontaktirala.

- Pitam se da li to znači da stranke očekuju da svi mi (pedesetogodišnjaci bez posla) mirno, bez buke, polako umremo - kaže Todorović.

Objašnjava da glasove nije prodavao, pošto je to protuzakonito, već ih je ponudio u zamjenu za stalan posao samo za jednog člana obitelji kako bi, kaže, istoj toj državi mogli da 'platiti režije i ostale dažbine'.

Todorović je inženjer informatike, i dvije godine je bez posla. Njegova supruga s vremena na vrijeme radi pod ugovorom ili na crno, dok su mu dvojica sinova završili srednju školu.

- Najstariji sin je na trećoj godini prometnog fakulteta s prosjekom deset, ali više ga ne možemo školovati. Nažalost, nismo jedini - priča Todorović te dodaje kako ne bi imao ništa protiv da čisti neku tvornicu ili radi kao portir.

Kaže i da je povodom oglasa dobio više od 300 poziva i komentara, te da su ljudi kopirali njegov oglas i iz revolta ga ponovo postavljali, piše Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:04