OPASNI KRIMINALAC

Objavljena nevjerojatna snimka ubojičinog bijega iz zatvora: ‘Pogledajte kako se penje po zidu kao pauk‘

Cavalcante je polako hodao prema vratima i onda se rukama i nogama odupro o dva nasuprotna zida i tako popeo

Danelo Cavalcante

 Screenshot Youtube

Američke su vlasti objavile snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi kako se osuđeni ubojica penje po zatvorskom zidu u trenutku dok stražar na nadzornom tornju ne gleda, piše Daily Mail.

Danelo Cavalcante (34) pobjegao je u utorak ujutro iz strogo čuvanog zatvora u okrugu Chester nakon čega je pokrenuta potjera koja traje već tjedan dana.

U srijedu popodne Cavalcante je još bio u bijegu, a upravitelj zatvora Howard Holland priznao je da je čuvarima trebalo više od sat vremena da shvate da je zatvorenik pobjegao.

Brazilski se kriminalac popeo po zidu zatvora kao pauk i pobjegao preko dvije ograde zaštićene žilet-žicom dok su ostali zatvorenici u dvorištu igrali košarku.

Upravitelj Holland je na konferenciji za medije priznao da je ovaj bijeg nalik onome koji je 19. svibnja izveo Igor Bolte (30) kad je pobjegao iz istog zatvora, no uhvaćen je nekoliko minuta kasnije.

Cavalcante je prije dva tjedna osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva svoje bivše djevojke Débore Brandao (34), inače majke dvoje djece.

Na snimci bijega vidi se kako Cavalcante polako hoda prema vratima, osvrće se preko ramena i onda se rukama i nogama odupire o dva nasuprotna zida i tako penje.

Holland je potvrdio da je Cavalcante u 8:33 bio u dvorištu zatvora te da je snimka njegova bijega nastala u 8:51. Da zatvorenika nema, primijećeno je tek u 9:50 kada je dignuta uzbuna.

Zatvorski čuvari su u 10:01 pozvali policiju i obavijestili ih da je zatvorenik pobjegao.

Holland je nakon ova dva bijega obećao da će poboljšati sigurnost u zatvoru.

‘Znamo koliko je teška ova situacija. Smišljamo načine kako da u potpunosti ogradimo to vanjsko dvorište. Cavalcante je trebao proći žilet-žicu kako bi se popeo na krov, a tu prepreku Bolte nije imao. Još jedan sloj žice je dodan nakon Bolteovog bijega, a službenici za sigurnost su smatrali da je to dovoljno‘, kazao je Holland dok je načelnik George Bivens kazao da je oko zatvora vrlo težak teren za potragu - iako tu činjenicu nipošto ne misle koristiti kao izgovor.

Policija pretražuje područje, a dvije su škole u tom okrugu otkazale nastavu dok traje potjera.

Cavalcante je zadnji put uočen nedaleko jednog potoka, no uspio je pobjeći.

Policijski dužnosnici Pennsylvanije opisuju ga kao ‘iznimno opasnog‘ i ‘odlučnog u namjeri da ga se ne uhvati‘. Okolno stanovništvo je zamoljeno da ostane u svojim kućama i zaključa vrata.

Bjegunac je u međuvremenu viđen još nekoliko puta, a čini se da je ušao i u jednu obiteljsku kuću. Vlasnik kuće je opisao susret.

‘Tijekom noći sam čuo neko komešanje u prizemlju i nekoliko puta upalio i ugasio svjetlo. U tom sam trenutku pomislio: ‘Pa on je u kući!‘ Vidio sam ga kako izlazi iz naše kuhinje i prolazi kroz dnevnu sobu te izlazi van. Na sebi je imao bijelu majicu i nosio je torbu‘, kazao je.

‘Kasnije smo primijetili da nam iz kuhinje nedostaju breskve, jabuke i još neke stvari. Imamo mnogo malih noževa za meso, pa mislim da je uzeo i jedan taj.‘

Osim ubojstva svoje djevojke, Cavalcantea traže i zbog ubojstva jednog muškarca u Brazilu 2017. Tužitelji kažu da je svoju bivšu djevojku izbo pred njezino dvoje djece kako bi je spriječio da ga prijavi vlastima SAD-a. Smatra se da je netom prije uhićenja planirao pobjeći u Meksiko i otamo se vratiti u Brazil.

Da ga bivša djevojka namjerava prijaviti vlastima, doznao je nakon što joj je hakirao Instagram profil kako bi je uhodio. Tijekom suđenja, doznalo se da je Cavalcante bio ljubomoran i bijesan partner koji je svoju djevojku zlostavljao i želio kontrolirati.

Na dan ubojstva, Débora Brandao se igrala sa svojom djecom u dvorištu kad je došao ubojica i pred mališanima je ubo više od 30 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:45