COVID-19

OD KORONAVIRUSA UMRO TRUMPOV DONATOR I PRIJATELJ Stanley Chera je bio jedan od najmoćnijih građevinskih poduzetnika i filantrop

 AFP

Od posljedica koronavirusa, umro je Stanley Chera, istaknuti građevinski poduzetnik iz New Yorka, suosnivač tvrtke Crown Acquisitions, član republikanske stranke te donor i prijatelj Donalda Trumpa.

Bio je u kasnim sedamdesetim godinama, javlja CNN.

U razdoblju između 2016. i 2019. godine kampanji američkog predsjednika donirao je više od 400 tisuća dolara, a Trump ga je na skupu u Michiganu 2019. opisao kao 'jednog od najvećih građevinskih poduzetnika na svijetu'.

- On je sjajan čovjek i sa mnom je od samih početaka, rekao je tad Trump o svom velikom prijatelju.

Chera je zaprimljen u bolnicu 24. ožujka. Trump je prošli mjesec spomenuo 'jednog svoj prijatelja koji je zbog koronavirusa završio u komi'. Ne zna se je li tada govorio baš o Cheri, no to je vrlo moguće s obzirom da je tad točno opisao upravo Cherino stanje.

- Mislili smo da su mu simptomi srednje teški, no on je sada u nesvijesti, u komi, kazao je Trump.

Chera je bio i poznati filantrop te posebno skrbio za djecu s posebnim potrebama. U Brooklynu je osnovao Sephardic Community centar koji je nakon njegove smrti izdao priopćenje u kojem mu zahvaljuju na nesebičnom radu.

- Bio je poseban čovjek kojeg su mnogi voljeli, stoji u priopćenju centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 11:14