VOJNI UDAR U TURSKOJ

OGLASIO SE ERDOGAN Pozvao ljude da izađu na ulicu i podrže demokraciju

 REUTERS

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u izjavi za CNN Türk rekao je da uskoro stiže u Ankaru i da će brzo riješiti situaciju. Inzistira da je riječ o pobuni manjine unutar turske vojske koju provode 'paralelne strukture'.

Taj je izraz Erdogan u prošlosti najčešće rabio kada bi se referirao na Fetulaha Gulena, muslimanskog klerikalca i njegova žestokog protivnika koji trenutno živi u Americi, a turske su ga vlasti često optuživale za podrivanje izabranih struktura i izazivanje nereda.

Erdogan je također pozvao ljude da izađu na ulice kako bi se usprotivili pobuni.

'Pozivam turski narod da se okupi na trgovima i na aerodromima. Nikada nisam vjerovao u veću moć od one koja je u rukama naroda', rekao je Erdogan.

Njegovu je izjavu CNN Türk emitirao na način da je voditeljica snimku pustila preko smartphonea koji je držala u ruci i pokazivala kameri.

Nije otkrila na kojoj je lokaciji, no Reuters je kasnije objavio fotografije Erdogana ispod kojih stoji da je izjavu dao u Marmarisu, u koji je navodno evakuiran s jedne druge lokacije na kojoj je bio na ljetovanju. Na tim fotografijama Erdogan stoji ispred svoje hotelske sobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:37