NEMA MIRA

Opet bacili suzavac u skupštini Kosova

 AFP

Prije početka sjednice Skupštine Kosova u dvorani je ponovno aktiviran suzavac, a trg Ibrahima Rugove nadlijeću helikopteri KFOR-a, piše RTS .

Kako javljaju prištinski mediji suzavac je u dvoranu bacio član Samoopredjeljenja Faton Topali.

Članovi Skupštine Kosova izašli su iz prostorije, a ispred Radnog predsjedništva Skupštine su pripadnici Pokreta Samoopredjeljenje i Alijanse za budućnost Kosova, prenosi Beta.

Zgradu parlamenta morali su napustiti i svi novinari.

Kosovska policija od danas primjenjuje dodatne mjere osiguranja na ulazu u Skupštinu Kosova, a kroz tu kontrolu prošla je i predsjednica Kosova Atifete Jahjaga, čiji je ured u istoj zgradi.

Predsjedništvo Skupštine zatražilo je strožu kontrolu ulaska u zgradu, nakon što je zastupnik Samoopredjeljenja Albin Kurti prošlog tjedna aktivirao suzavac u dvorani, zbog čega je sjednica bila prekinuta.

Američka ambasada u Prištini pozvala je svoje građane koji su trenutno na Kosovu da ne idu na Trg Majke Tereze jer se, kako se navodi, očekuju nove demonstracije koje mogu biti i nasilne.

U međuvremenu su u zgradu Skupštine ušli istražitelji i forenzičari koji kontroliraju prostor. Oni su, kako javljaju prištinski mediji, našli jednu neaktiviranu suzavac-bombu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:26