SVE SNAGE NA NOGAMA

Opsadno stanje u Berlinu zbog odbjegle lavice; Bild: ‘Životinja pripada lokalnom mafijašu!‘

Mediji dijele snimku s mobitela očevica od nekoliko sekundi koja prikazuje životinju kako se šulja između grmlja i drveća

Divlja životinja kod Berlina

 Deutsche Welle Twitter/

Više od 200 policajaca češlja šumsko područje na jugu Berlina od četvrtka rano ujutro u potrazi za odbjeglom lavicom. Nakon intenzivne potrage, velika mačka ponovno je viđena u četvrtak navečer u šumi blizu Kleinmachnowa, gradića pored Berlina, prenosi Berliner Zeitung. Mediji dijele snimku s mobitela očevica od nekoliko sekundi koja prikazuje životinju kako se šulja između grmlja i drveća.

Trkači i šetači zamoljeni su privremeno izbjegavaju šumu. Visokotiražni Bild spekulira da se možda radi o lavici koja pripada obitelji Rammo, jednom od mafijaških klanova u berlinskom Neukollnu, specijaliziranom za spektakularne pljačke draguljarnica i muzeja. Jedan od članova obitelji, Firas R. napisao je na Instagramu da bi mogao vratiti životinju "prije nego što je neki idiot upuca".

image
John Macdougall/Afp
image
John Macdougall/Afp

U Kleinmachnowu su se potrazi priključili lokalni lovci, jedan je na TV-u pokazao dlake na kori drveta. No i divlje svinje vole se trljati o drveće, prenosi Spiegel Online. Od petka ujutro u potragu su uključeni i dronovi.

Policija je je objavila da su dobili više prijava građana i sve sustavno provjeravaju."Do sada nijedan od tragova nije doveo do lociranja divlje životinje koje tražimo". kažu. Potsdam je također pozvao građane na oprez: "Pazite! Potsdam nije daleko", objavile su gradske vlasti na Twitteru.

Usprkos uzbuni, Spiegel piše da nema čvrstih dokaza da se zbilja radi o odbjegloj divljoj životinji: nisu pronađeni otisci šapa, izmet ili krv. Veterinar Achim Gruber sa Slobodnog sveučilišta u Berlinu sumnja da se radi o lavici, no dopušta da je to moguće. No ako ni lovački psi ne nađu nikakve tragove, to će biti bitan argument protiv hipoteze da imaju posla s lavicom.

image
John Macdougall/Afp

Stručnjak za divlje životinje Derk Ehlert također je skeptičan. Na objavljenoj snimci mogao sam vidjeti samo dvije divlje svinje kako trče lijevo-desno, rekao je u petak ujutro RBB Inforadiju. "Naravno, vjerujem svjedocima, kolegama iz policije u Berlinu, koji su doista vidjeli takvu životinju", kaže Ehlert. No sumnjivo mu je da nisu pronađeni tragovi: "Lav ne može tek tako nestati, a ne može ni lavica. Ona ostavlja tragove". Vrlo je uznakovito, ističe on, da nema čak ni otiska stopala na mjestu gdje je životinja viđena i snimljena. No ipak je ostavio mogućnost da divlja životinja doista slobodno šeta Berlinom i Brandenburgom, saveznom državom koja okružuje Berlin. A ako je to doista lavica, ostaje pitanje: otkud? Ne iz zooloških vrtova i poznatih cirkusa, kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:38