TKO JE HAKIRAO DEMOKRATE?

'OPTUŽBE IZ BIJELE KUĆE SU NEDOLIČNE!' Putinov glasnogovornik osudio 'proizvoljne sumnje bez dokaza'

 Sergei Karpukhin / REUTERS

TOKIO - Izjave Bijele kuće koja optužuje Rusiju da je hakerskim napadima utjecala na rezultate američkih predsjedničkih izbora "nedolične" su, ocijenio je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Glede navodne odgovornosti Moskve za to informatičkko piratstvo, ili "treba prestati o njoj govoriti ili konačno pružiti dokaze. U suprotnom, sve je to više nego nedolično", kazao je Peskov novinarima u okviru putovanja predsjednika Vladimira Putina u Tokio.

Bijela kuća je u četvrtak povezala Rusiju sa cyber napadima koji su mogli imati utjecaj na glasovanje koje je dovelo do pobjede Donalda Trumpa, a sam predsjednik Barack Obama najavio je odmazdu.

Po američkim medijima, osobe povezane s Moskvom doznačile su stranici WikiLeaks hakirane e-mailove s računa bivšeg direktora kampanje demokratske kandidatkinje Hillary Clinton Johna Podeste i Demokratske stranke, između ostalih.

Rusija je odbacila u nekoliko navrata sumnje na njezin račun osuđujući "proizvoljne, a ne profesionalne" optužbe koje nisu "popraćene nijednim dokazom".

Donald Trump je u četvrtak nanovo insinuirao da Bijela kuća ima pristrane stavove optuživanjem Rusije za informatičko piratstvo nad njegovom demokratskom suparnicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 23:09