KRVOPROLIĆE U RAZMAKU OD 12 SATI

OSAM EKSPLOZIJA ODJEKNULO U TRI TAJLANDSKA LJETOVALIŠTA Četvero mrtvih, ozlijeđeni turisti

 REUTERS

NOVO 07:03 - Najmanje osam eksplozija odjeknulo je u tri tajlandska grada u razmaku od 12 sati, izvijestila je policija.

Četiri osobe su poginule, a najmanje 15 ih je ranjeno. Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost i nije jasno kako su eksplozije povezane.

Prve dvije eksplozije dogodile su se u četvrtak navečer malo prije ponoći ispred jednog puba u ljetovalištu Hua Hin, 198 kilometara od Bangkoka, u kojima je jedna žena poginula, a najmanje 22 ljudi je ozlijeđeno, među kojima ima i stranih turista.

Injured people receive first aid after a bomb exploded on August 11, 2016 in Trang, Thailand. Picture taken August 11, 2016. Dailynews via REUTERS EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE. THAILAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN THAILAND. TEMPLATE OUT.     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

Edwin Wiek, koji živi u Tajlandu već 30 godina kazao je da su bombe odjeknule u blizini London Bara nedaleko plaže. Na Twitteru je objavio fotografiju tegle za cvijeće u koje su navodno bile postavljene bombe.

Samo par sati nakon toga, u Hua Hinu su se opet čule, kako su javili svjedoci Reutersu, dvije glasne eksplozije u kojima su navodno ranjene najmanje tri osobe.

Iako se okolnosti i motivi za te eksplozije još istražuju, policija vjeruje da su bombe detonirane pomoću mobitela, a mediji su objavili da je riječ o malim improviziranim bombama koje su se često koristile tijekom zadnjeg desetljeća političkih nemira u Tajlandu.

Injured people receive first aid after a bomb exploded on August 11, 2016 in Trang, Thailand. Picture taken August 11, 2016.  Dailynews via REUTERS EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE. THAILAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN THAILAND. TEMPLATE OUT.
REUTERS

Inače, eksplozije su se dogodile u vrijeme kada turisti hrle u Hua Hin na dugi vikend zbog proslave rođendana tajlandske kraljice Sririkit, što je također i Majčin dan u Tajlandu.

Osim o tim eksplozijama, u petak su tajlandski mediji izvijestili i da su dvije bombe eksplodirale u južnoj pokrajini Surat Thani, ubivši jednu osobu i ranivši njih pet, o čemu je istraga u tijeku.

Potom su uslijedile, prema opisu policije, dvije male eksplozije u tajlandskom turističkom naselju na otoku Phuket.

"Prva bomba eksplodirala je u blizini policijske stanice, ranivši jednog Tajlanđanina, dok je druga eksplodirala oko 300 metara dalje i nitko nije ozlijeđen", rekao je policijski službenik u Phuketu.

--------------------------------------

19:52 - Jedna osoba je poginula, a 10 ih je ozlijeđeno u eksplozijama dviju bombi u popularnom tajlandskom turističkom gradu Hua Hin. Bombe su bile skrivene u teglama za cvijeće, a aktivirane su mobilnim telefonima.

Bombaški napadi u Tajlandu nisu rijetkost, budući da tamošnja vlast ima problema sa separatistima posljednjih 12 godina. Krajnji jug zemlje je pretežno muslimanski, a tamošnje stanovništvo smatra da ih vlast tretira kao građane drugog reda.

Međutim, napadi na turistička mjesta poprilično su rijetki...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 07:15