PUŠTEN NA SLOBODU

OSLOBOĐEN HRVAT KOJI JE OŠTETIO SPOMENIK ŽRTVAMA SREBRENICE Autor skulpture: 'Čemu politizacija, dečko je malo popio i povukao gdje ne treba'

 CROPIX

Hrvatski državljanin koji je uhićen jučer zbog sumnje da je u Sarajevu počinio krivično djelo oštećenja skulpture "Nermine, dođi", posvećenu sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici - pušten je na slobodu.

Za N1 je potvrđeno da je postupajuća tužiteljica državljanina Republike Hrvatske pustila na slobodu nakon saslušanja u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo budući da, kako je rečeno za N1, nema elemenata kaznenog djela niti odgovornosti.

Naime, državljanin Republike Hrvatske je u namjeri da se fotografira pored skulpture slučajno oštetio ovaj spomenik u sarajevskom Velikom parku, što su kasnije potvrdili i svjedoci.

O svemu je obaviješten i umjetnik skulpture Mensud Kečo, koji je rekao da mu je drago da je mladić pušten te da će skulptura vrlo brzo biti popravljena.

"Jutros sam bio kod tužiteljice. Vidjeli smo detalje o čemu se radi. Žao mi je što se sve malo ispolitiziralo. Dečko je malo popio, htio se slikati i povukao je skulpturu gdje ne treba", kazao je za N1 umjetnik Mensud Kečo.

On je naglasio da mu je drago da je hrvatski državljanin pušten iz pritvora.

"Nije uradio ništa namjerno. Njegova obitelj će nadoknaditi štetu i sve ćemo popraviti za nekoliko dana. Skulptura je rađeno u segmentima i pukla je na dva mjesta", dodao je Kečo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:28