NADROGIRANI FÜHRER

OTKRIVENA TAJNA HITLEROVA LUDILA Bio je ovisan o crystal methu, usta mu nisu mogli začepiti satima

Uzeo je crystal meth uoči susreta s vođom talijanskih fašista Benitom Mussolinijem u ljeto 1943., kada je bez prestanka pričao dva sata

Dosad neviđeni dosje, koji su američki vojni obavještajci sastavili na 47 stranica, otkriva da je nacistički führer Adolf Hitler uzimao čak 74 različita medikamenta, uključujući i "crystal meth", opasnu vrstu amfetamina koja izaziva razornu ovisnost i poznata je iz tv-serije 'Breaking Bad'.

Vjeruje se kako je uzeo upravo tu vrstu droge uoči susreta s vođom talijanskih fašista Benitom Mussolinijem u ljeto 1943., kada je bez prestanka pričao dva sata. Također, metamfetamina bilo je i u medikamentu koji je u sebe ubrizgavao putem devet injekcija tijekom posljednjih dana svog života u berlinskom bunkeru.

Dosje istovremeno pobija mit da je Hitler imao samo jedan testis, kao i neke tvrdnje da je bio homoseksualac. Naime, na temelju Hitlerova liječničkog kartona i razgovora s njegovim doktorima utvrđeno je da nije imao homoseksualne sklonosti i da njegovi spolni organi nisu bili deformirani, o čemu govori zapis u dosjeu iz studenog 1945. godine.

Za Hitlerovo bjesomučno drogiranje ponajviše je zaslužan ugledni dr. Theodor Morell koji je vodio kliniku u Berlinu, gdje je 1936. nacističkom vođi protiv grčeva u želucu prepisao barbiturate, morfij, tabletu kristaliziranog amfetamina i k tome još bikovo sjeme za nalet testosterona. Usto mu je davao dvije različite vrste stimulansa, a njihov je efekt suzbijao sedativima. Tako je do konca 1943. Hitler, inače poznat kao umišljeni bolesnik, bio žestoki ovisnik o suludoj mješavini farmakoloških "dizalica" i "spuštalica".

Američki kolekcionar Bill Panagopoulos, koji je otkrio dosje, zgrozio se šarlatanskim metodama koje je primjenjivao dr. Morrell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 08:02