KRVAVO JUTRO

OTVORIO SEF I AKTIVIRAO EKSPLOZIV Poginuo palestinski veleposlanik

Lokalni mediji prenose da je palestinski diplomat vjerojatno ranjen dok je 'neoprezno rukovao opasnim eksplozivom'
 ceskenoviny.cz

PRAG - Palestinski veleposlanik u Pragu, Džamal Al Džamal podlegao je ozljedama zadobivenim u eksploziji koja je u srijedu ujutro odjeknula u njegovu stanu, javila je austrijska novinska agencija APA.

"56-godišnji muškarac teško je ozlijeđen", rekla je za AFP glasnogovornica policije Andrea Zulova. Al Džamal je nakon stabilizacije vitalnih funkcija bio prebačen u vojnu bolnicu Prag-Stresovice. Inernetska stranica www.novinky.cz, koja se pozvala na policijske izvore, prenijela je da je palestinski diplomat vjerojatno ranjen dok je "neoprezno rukovao opasnim eksplozivom".

U trenutku eksplozije u stanu su se nalazili svi članovi veleposlanikove obitelji. Policija je otvorila istragu o eksploziji, a domaći novinari nagađaju da je detonaciju prouzročio protuprovalni alarmni sustav u trenutku kada je diplomat otvorio sef koji se nalazio u stanu.

Glasnogovornica policije rekla je je da je i 52-godišnjoj ženi ukazana pomoć na mjestu eksplozije, nakon čega je ona u stanju šoka prebačena u bolnicu. Džamal Al Džamal službeno je preuzeo dužnost palestinskog veleposlanika u Pragu u listopadu prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:49