VELIKI KORAK ZA NOGOMET

OVA ZEMLJA OD SADA ĆE JEDNAKO PLAĆATI NOGOMETAŠE I NOGOMETAŠICE Prihodi igračica skaču za duplo: 'Možda vam se čini da je ovo logično...'

 
 Jose Manuel Ribeiro / REUTERS

Norveška će jednako plaćati nogometaše i nogometašice, najavljeno je iz tamošnjeg nogometnog saveza, pa će svi igrači i igračice koji predstavljaju svoju zemlju dobivati jednaku novčanu naknadu za to, javlja BBC Sport.

To znači da će se godišnja naknada za ženske timove nogometašice skoro pa poduplati (na oko 5 milijuna kuna), što uključuje i prihode od komercijalnih aktivnosti koje inače primaju muški timovi.

Jedna od igračica Caroline Graham Hansen kaže da je ovo veliki korak za ženski nogomet dok je u objavi na Instagramu priložila fotografiju muške reprezentacije.

- Ovo je možda bio mali korak za vas, možda to nećete ni osjetiti u svojim mjesečnim prihodima, ovo vam se možda činilo kao nešto što je logično. No, nama ovo znači sve, za naš tim, za sport, i za sve žene koje igraju nogomet. Rade istu stvar kao muškarci, treniraju isti sport, no nisu jednako plaćene. To što ste pokazali da ovako trebaju izgledati stvari tjera mi suze na oči. Poželim vas sve zagrliti. Tako što se pokazali jednakost olakšali ste svima da idu za svojim snovima", poručila je kolegama u ime suigračica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:54