SREĆA U TRAGEDIJI

'OVO JE ČUDO!' Otac skokom s 30 metara visokog mosta htio povesti svoje sinove u smrt. Sebe je ubio, dječake stare jednu i tri godine nije uspio

 Reuters, Google Earth

Iskreno, ovo je čudo! - prve su riječi koji je izustio policajac koji je došao na most u američkoj saveznoj državi New Jersey s kojega je nekoliko minuta ranije skočio otac s dvoje djece u naručju. I stvarno se dogodilo čudo u tragediji - otac je na mjestu ostao mrtav, a njegovi sinovi starosti jedne i tri godine su preživjeli.

Muškarac, poslije identificiran kao John Spicken, skokom s 30 metara visokog mosta pokušao je oduzeti život sebi i svojoj djeci, ali srećom u tom naumu nije uspio. Djeca su u bolnici i njihovo stanje je stabilno. Jednogodišnjak je zadobio ozljedu pluća, jedno rebro mu je puklo i zaradio je potres mozga. Trogodišnjak je prošao nešto bolje, ima 'samo' potres mozga.

- Ispod mosta je žbunje i lako je moguće da su grane ublažile pad. Nemam boljeg objašnjenja za ovo čudo - rekao je policijski kapetan Christopher DePuyt.

Cijela drama u New Jerseyju započela je kada je prijatelj Spickenove supruge nazvao policiju i poručio im da je suludi John nakon svađe oteo djecu i sjeo u automobil. Policija je ubrzo uhvatila Spinckenov signal mobitela, locirala ga i stigla do mosta gdje su pronašli automobil.

Oca u svom naumu nije zaustavila ni visoka ograda na mostu koju je policija postavila zbog ranijih pokušaja samoubojstva. Spicken je parkirao auto odmah ispod ograde, popeo se i skočio u smrt. Srećom, sa sobom nije uspio povesti svoje sinove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:55