AMERIKA U ŠOKU

OVO JE LICE MONSTRUOZNOGA UBOJICE, A TEK MU JE 16 GODINA Prijatelju iz škole odrubio je glavu i odsjekao mu obje ruke te ga bacio kraj rijeke

 FACEBOOK

Lee Manuel Viloria-Paulino nestao je 18. studenoga. Obitelj tvrdi kako 16-godišnjak, kad je posljednji put odlazio od kuće, sa sobom nije ponio mobitel i novčanik, a 13 dana poslije njegovo unakaženo tijelo pronašla je žena dok je šetala psa kraj obale rijeke Merrimack u Lawrenceu u Massachusettsu.

Tinejdžeru je bila odrubljena glava, a obje ruke odsječene ispod laktova.

FACEBOOK

'Nikad nismo vidjeli ništa strašnije. Obdukcija je trajala 11 sati jer je tijelo bilo previše unakaženo. Mještani su zgroženi ovim zločinom, a naša mala zajednica psihički je uništena', rekao je načelnik tamošnje policije.

Dan nakon što su pronašli ubijenog mladića, policajci su uhitili njegova vršnjaka i prijatelja iz škole Matthewa Borgesa. Iako sumnjaju da je upravo on počinio zločin, još ne otkrivaju motive koji su ga nagnali na to.

Srednjoškolcu će se suditi za ubojstvo prvoga stupnja kao da je odrasla osoba.

'Borges i Viloria-Paulino zajedno su večerali toga dana kad je ubijeni nestao. Obojica su bili dobre volje, nasmijani i vedri. Nikome nije jasno što se poslije dogodilo', rekli su šokirani prijatelji iz škole.

Žrtvina tetka Christine Michaud kaže kako je njezin nećak bio odličan učenik, obožavao je poeziju, uvijek je bio spreman svima pomoći, a sad se najviše boji da će njegovo ubojstvo javnost brzo zaboraviti.

'Ne želimo da nas tretiraju kao građane drugoga reda samo zato jer smo Latinoamerikanci. Lee Manuel nije bio kvartovska problematična ništarija i zaslužuje pravedno suđenje', zavapila je očajna tetka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:53