‘VOĐA SLOBODNOG SVIJETA‘

Ovo više nema nikakvog smisla. Pogledajte najnoviji Bidenov gaf, ljudi se smijali, on odustao i od blesimetra...

Američki predsjednik obratio se izvršnim direktorima, a onda pokušao pročitati popis tehnoloških kompanija s telepromptera

Joe Biden

 Brendan Smialowski/Afp

Predsjednik SAD-a Joe Biden u četvrtak je napravio novi gaf na summitu Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) u San Franciscu. Više nitko ni ne broji koliko ih je napravio i pitanje je kakvog smisla ima njegova kandidatura na predstojećim američkim izborima.

Američki predsjednik obratio se izvršnim direktorima, a onda pokušao pročitati popis tehnoloških kompanija s telepromptera.

- Ovdje u ovom svijetu, ovo svjetski poznato središte inovacija, toliko mnogo tehnoloških tvrtki poput Anthropica i... krivo ću se izraziti - krenuo je Biden zamuckivati, a onda je zastao nakon što je shvatio da je čitanje s blesimetra za njega, ispada, preteška zadaća.

- Neću ni pokušati. Bolje je ne pokušavati, i ne izgovoriti krivo, nego pokušati i krivo izgovoriti - kazao je Biden.

Prisutni su se smijali dok se Biden također nasmiješio, a onda je nekako nastavio sa svojim govorom.

Inače, na summitu APEC-a Biden se sastao s Xi Jinpingom, kineskim predsjednikom, prvi put u godinu dana. No niti posjet kineskog predsjednika nije prošao bez Bidenovih krivih procjena.

U jednoj od rijetkih pressica na kojoj su ga pustili da sam priča i komentira aktualna svjetska događanja Biden je uspio uvrijediti Xi Jinpinga i nazvati ga ‘diktatorom‘, a američkom državnom tajniku Antonyju Blinkenu skoro je pozlilo nakon te Bidenove rečenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:44