UDAR S NEBA

Pakistan: Američki dron ubio šestero ljudi

Reuters je objavio, citirajući svoje obavještajne izvore, da je metom napadom bio Siradžudin Hagani, vođa skupine koja nosi njegovo ime i povezana je s talibanima

Američka bespilotna letjelica ubila je najmanje šestoro ljudi u napadu na islamsku vjersku školu u sjevero-zapadnoj pakistanskoj regiji KIber Paktunkva, objavil su mediji.

Guardian prenosi svjedočenje policijskog službenika koji je rekao da je letljelica ispalila najmanje tri rakete na medresu, te da su u napadima ubijena dva učitelja i tri učenika srednjoškolske vjerske ustanove. Drugi izvori, pak, govore o šestoro ubijenih.

Reuters je objavio, citirajući svoje obavještajne izvore, da je metom napadom bio Siradžudin Hagani, vođa skupine koja nosi njegovo ime i povezana je s talibanima. Navodno je Hagani viđen u školi dva dana ranije.

Ovo je prvi napad američkih dronova u spomenutoj pakistanskoj pokrajini i mogao bi pojačati tenzije između Islamabada i Washingtona, koji su već u sukobu zbog ove metode eliminiranja terorista koju predsjednik Barack Obama redovito koristi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:31